Foto: 

Cedida
Façana del Teatre Jardí de Figueres

Imperdibles d'aquesta temporada al Teatre Jardí i La Cate de Figueres

Comèdies, concerts d'orquestres, espectacles infantils, dansa i molt més
Paula Pairó
,
05/02/2016
Espectacles
Com ja ens té acostumats, el Teatre Municipal el Jardí de Figueres torna a presentar els millors espectacles del moment. Si durant les temporades anteriors hem pogut veure artistes de gran envergadura, aquesta temporada no serà menys. Obriu bé els ulls i manteniu-vos molt atents perquè la primera mitat de l'any comença forta a la capital altempordanesa.


1. 'Els veïns de dalt' 

Divendres 19 de febrer, a les 21h
L'obra dirigida per Cesc Gay és el plat fort d'aquesta temporada. Definida com una comèdia fresca que retrata la societat i la vida en parella, Els veïns de dalt faran passar una bona estona a tothom que estigui disposat a veure com, després d'un pica-pica obligat amb els veïns encantadors del pis de dalt, s'inicia un allau de sinceritat per part de les dues parelles.
> Més informació

 

  • imatge de control 1per1


2. 'Una giornata particolare'

Diumenge 21 de febrer, a les 18h
Una estona de les nostres vides ens pot canviar per sempre. Això és el que intenta reflectir l'obra dirigida per Oriol Broggi, que tindrà com a protagonista Clara Segura interpretant el paper d'una mastressa de casa. La troballa entre ella i el veí del costat que viu engoxat pel règim de Mussolini farà que descobreixi les contradiccions que pot tenir la vida.
> Més informació

 


3. 'Marits i mullers' 

Dissabte 5 de març, a les 21h
Després de l'adaptació del guió escrit per Woody Allen per la pel·lícula homòmina (1992) que va assolir un èxit total, arriba l'adaptació per teatre de les mans d'Àlex Rigola. La separació dels millors amics de la parella protagonista els va fa veure que el seu matrimoni ja no és el que era i els porta a plantejar-se la solidesa de la relació.
> Més informació

 


4. 'Aquí no paga ni Déu'

Divendres 5 i 12 de febrer, a les 21h; dissabte 6 i 13 de febrer, a les 18h i a les 21; i diumenge 7 i 14 de febrer, a les 18h
Aquesta vegada la Funcional Teatre ens acosta una comèdia política escrita en plena crisi del petroli. La història anirà de la mà de dues ciutadanes que, com a protagonistes, es revelaran contra el sistema i practicaran la desobediència civil.
> Més informació

 


5. IX Festival Còmic de Figueres
Del 24 al 27 de març
El festival referent del món còmic, portarà un toc d'humor durant l'últim cap de setmana del mes de març. Durant quatre dies, Figueres lluirà els millors artistes, humoristes i pallasos del país. Noms com Pep Plaza, Otto Wessely, José Corbacho o Peyu ja sonen pel cartell de la novena edició del festival.
> Més informació aquí

 


6. Concert de Fires
Diumenge 24 d'abril, a les 18h
Enguany la Coral Polifònica de Figueres es disposa a commemorar el 50é aniversari de la mort de Caterina Albert. La reconeguda escriptora serà homenetjada amb obres populars del Cançoner de l'Empordà interpretades per l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, l'Orfeó de l'Empordà i la Coral Polifònica de Figueres. 
> Més informació

 

A banda del Teatre Jardí de Figueres, paral·lelament, la Sala Cate del mateix municipi també es dedica a programar obres de teatre per tots els públics. Entre les d'aquesta temporada, en descaquem algunes:

 


7. 'Els homes són de Mart i les dones de Venus'
Divendres 1 d'abril a les 21h
La diversió està assegurada amb l'adaptació teatral del llibre d'autoajuda més venut de l'última dècada. Parla sobre les relacions entre els dos sexes: els marcians i les venusianes. Així doncs, l'obra dirigida per Edu Pericas intenta fer entendre que encara que sóm de planetes diferents tot té solució.
> Més informació

 


8. 'Mata el teu alumne' 
Divendres 22 d'abril, a les 21h
L'acte violent d'un professor vers un dels seus alumnes farà que tothom hi acabi implicat. La dona del mateix professor s'encarregarà de buscar el culpable, costi el que costi. L'objectiu? Justificar la bogeria que ha comès. Un novel·lista també hi acabarà implicat. Després d'escriure una novel·la nova, tothom li voldrà fer creure que el món s'està tornant violent per culpa seva.
> Més informació
 


9. 'You say tomato'
Divendres 13 de maig, a les 21h
Una comèdia intensa i molt humana que fa una reflexió sobre el món en què vivim, la satisfacció i la felicitat de les relacions en parella. I, sobretot, també fa referència a allò que ens trobem quan deixem de ser joves. Després de 10 anys junts, els dos protagonistes s'adonen que sempre han perseguit el somni de pujar al capdamunt de l'escena catalana i encara mai no ho han aconseguit. 
> Més informació

 

Més informació: 

A

També et pot interessar