Foto: 

Cedida

66 Butaques: música més enllà de l’estiu

El projecte impulsat per La Cate ofereix un cicle de concerts fins el maig de 2020
Arnau Margenet
,
07/11/2019
Música
Que l’Empordà durant l’estiu és el rovell de l’ou de l’oferta musical del país està fora de qualsevol dubte. No obstant això, malgrat tenim la sort de gaudir d’una agenda generosa, variada i repartida arreu del territori durant tot l’any, hi ha mesos que l’assortiment és més escàs en relació als mesos de calor. Afortunadament, comptem amb un teixit associatiu dinàmic i valent que treballen per “repoblar” els mesos més fluixos del calendari. És el cas de La Cate i el projecte “66 Butaques. Acció musical”, una aposta decidida per la música en directe que ens brindarà una cita mensual amb els millors músics dels país, des d’ara i fins el maig del 2020, i que fa referència a l’aforament de la sala Toni Montal de La Cate. Després del primer concert que va tenir lloc el passat octubre amb Guillamino, ens n’esperen set més. Els repassem, un per un.
NOVEMBRE - Joana Serrat 
La vigatana presenta a Figueres el seu darrer disc “Dripping Springs”, considerat el projecte més madur i exquisit de la prolífica cantautora. En aquest sisè àlbum (el quart en cinc anys), Joana Serrat s’endinsa en el món de la nostàlgia ajudant-se de gèneres ja endèmics de la seva obra com el folk, el dreampop i la americana. Un disc excels que coincideix amb l’etapa més madura de la vigatana i que aquest novembre tindrem l’oportunitat de gaudir-lo en directe a la sala Toni Montal de La Cate.
 
DESEMBRE - Nico Roig
Psicodèlia acústica que t’embolcalla, així podríem definir la proposta del barceloní Nico Roig, un dels cantautors més personals i originals de l’escena actual i una de les revelacions del panorama musical català. Cançons com “Quan encara” o “La Palmera” són mostres de l’estil que caracteritza a Nico Roig, fent alquimia amb els sons acústics i lletres naïf que respiren el realisme màgic de certs contistes. En aquesta ocasió també podrem sentir cançons del seu darrer disc “Yo siempre sueño que sí” i estem convençuts que tampoc deixaran a ningú indiferent. Ah! I per si no n'hi hagués prou, ens han confessat que després s'estrenarà la cèlebre DJ Ryna en directe.
 
GENER - Ernest Crusats
L’ex-guitarrista de La Iaia ha emprès el seu camí en solitari i ho ha fet sense fites a l’horitzó (ni gira, ni disc), només les ganes d’experimentar i compartir les seves composicions, de nou, en un format íntim i proper. Després d’una intensa trajectòria amb La Iaia, amb tres àlbums al sarró, el vigatà afronta aquesta nova etapa exhibint un estil que balla entre el pop alegre i l’indie amb un aire folk i lluminós. Amb el seu concert, el “66 Butaques” donarà la benvinguda al nou any.
 
FEBRER- Maria Rodés
Ja fa 10 anys des que es publiqués l’àlbum “Cydonia”, l’òpera prima de la barcelonina Maria Rodés. Una dècada on la cantautora ha pogut créixer fins fer arrel profunda en el panorama nacional amb el seu inconfusible estil folk i lluminós. Ara, arriba al “66 Butaques” amb el seu darrer treball “Eclíptica” dedicat al seu oncle besavi, Lluís Rodés, qui va dirigir l’Observatori de l’Ebre durant la Guerra Civil. Un cançoner íntim que busca el Sol i les nits lunars, i que podrem gaudir el proper febrer a La Cate.
 
MARÇ - Rusó Sala
El concert de març oferirà un espai a les melodies àrabs i sefardites maridades amb texts de Ramon Llull. Aquesta és la proposta del nou disc de la rosinca Rusó Sala, acompanyada dels músics Aleix Tobias i Miriam Encinas. Una aposta decidida per la cançó d’autor, els sons tradicionals i les atmosferes emocionals empeses per una literatura que apel·la a les històries petites i quotidianes. Podrem gaudir d’aquest quart treball, titulat “Desirem”, amb la mirada ja posada a la primavera.
 
ABRIL - Marina Herlop
“La música és un art que està poc tacat per allò humà perquè té les seves pròpies regles, unes regles que no es veuen”. Aquesta definició sobre la concepció de la música feta per la pròpia Marina Herlop bé serviria per explicar l’obra de Marina Herlop. Aquesta cantant de Piera està fent carrera musical establint un llenguatge propi (literalment, s’ha inventat una llengua) on cap element queda subjecte a cap canon preestablert i on la sonoritat agafa un paper protagonista. Dos anys després d’editar el seu primer disc "Nanook" (James Rhodes) el 2016, Herlop emprèn el següent projecte titulat “Pripyat”, on hi entren en joc sons de l’electrònica. Sens dubte, una de les propostes més singulars que acollirà aquest “66 Butaques”
 
MAIG - Ferran Palau
La darrera cita del “66 Butaques” tindrà lloc en ple apogeu primaveral i comptarà amb la presència del cantautor Ferran Palau. Després de l’èxit recollit amb el darrer disc “Blanc”, Ferran Palau torna amb un nou treball al sarró titulat “Kevin”. El seu quart disc en solitari és un autèntic tractat sobre l’amor i els seus insospitats camins, amarat del to colorista i alegre que acostuma a exhibir el d’Esparreguera. Un concert en format duet de la mà d’un artista en majúscules que tancarà de manera immillorable aquesta primera edició del cicle “66 Butaques”.

Dissabte 2 de novembre, 22h
Figueres
Joana Serrat, Cantautora
Divendres 15 de novembre, 22h
Figueres
Divendres 20 de desembre, 22h
Figueres
Divendres 17 de gener, 22h
Figueres
Maria Rodés - Eclíptica
Divendres 21 de febrer, 22h
Figueres
Divendres 16 d'octubre, 22h
Figueres
Ferran Palau, Res
Divendres 11 de novembre, 20h
Figueres
Marina Herlop
Divendres 18 de desembre, 20h
Figueres

Més informació: 

Consulta tota la programació a www.66butaques.cat

A

També et pot interessar