Paula Pairó
,
26/09/2017
Espectacles

10 propostes escèniques de la nova temporada del Teatre Jardí

Música clàssica, teatre infantil i comèdies per tots els públics als escenaris de Figueres

Foto: 

Ajuntament de Figueres
Teatre Jardí
Torna a arribar una nova temporada del Teatre Jardí i la Sala la Cate en el panorama cultural empordanès. Reunint els espectacles d'estricta novetat, aquells que han triomfat en la majoria de teatres catalans, i alhora, també aquells més originals, autèntics i amb marca Denominació d'Origen Empordà. La programació arrencarà amb espectacles únics des del mes de setembre i s'allargarà ben bé fins acabat el mes de desembre, quan el públic podrà ser partícip dels ja tradicionals espectacles nadalencs com els Pastorets. Atents a la programació que desgranem a continuació i voleu cap a la taquilla per fer-vos amb les entrades dels millors espectacles de la temporada!

Les dones sàvies

Divendres 6 d'octubre, a les 21h
Sala La Cate
La versió del gran clàssic Les dones sàvies arriba a Figueres de la mà de dos actors de la talla de Ricard Farré i Enric Cambray que, amb el seu talent, interpretaran vuit personatges diferents, entre els quals hi haurà tant homes com dones. La divertida obra, del gran mestre Molière, tindrà per bandera la comèdia, que apuntarà directament contra la hipocresia i la pedanteria de la societat actual.
> Més informació
 
 

Mambo

Dissabte 21 d'octubre, a les 21h
Sala La Cate
El metateatre ja és un clàssic dels nostres dies. Cada vegada hi ha més directors que s'atreveixen amb aquest gènere i ara també al Teatre Jardí es podrà veure una aposta creativa. Mambo és la història d'una parella a qui se'ls hi planteja el dubte de divorciar-se. Davant d'això, i d'una discrepància d'idees, els espectadors presenciaran una disputa matrimonial durant un sopar qualsevol que farà plantejar al públic fins a on un matrimoni és capaç de defensar una mentida. Excuses absurdes i absurd retrets en un espectacle de teatre on els límits entre la veritat i la ficció estan molt poc definits.
> Més informació
 
 

Concert Ciutat

Diumenge 22 d'octubre, a les 18h
Teatre Jardí
Per tal de commemorar l'atorgament del títol de ciutat a la vila de Figueres, l'any 1875, el municipi celebra cada any el Concert Ciutat, que pretén ser una vetllada i trobada festiva entre les orquestres figuerenques.
> Més informació
 
 

Rèquiem de Mozart

Dimecres 1 de novembre, 18.00 h
Teatre Jardí
El Cor i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà arriben al Teatre Municipal de la ciutat de Figueres amb una munió de cantaires, més de cinquanta, arribats de diversos indrets de l'Empordà, per tal d'interpretar una de les peces més insòlites i emocionals del famós compositor austríac. De la mà dels directors del cor Mercè Bonet, Daniel Mancebo, Albert Morcillo i Joaquim Piqué, i amb Carles Coll Costa com a director, arribarà un dels reptes més ambiciosos i gratificants.
> Més informació
 
 

Clara Gifre i Roser Pagès

Divendres 3 de novembre, 21.00h
Auditori dels Caputxins
El repertori escollit per aquestes dues joves artistes, Clara Gifre a la veu i Roser Pagès al piano, mantindran a tot l'auditori expectant. Compost d'àries d'òpera, juntes repassaran diversos papers de mezzosoprano, alguns dels quals originàriament pensats per un paper masculí. Tot i així, també hi haurà moment per recordar protagonistes femenines tan emblemàtiques com Dalila (Samson et Dalila, C. Saint-Saëns) o Carmen (Carmen, G. Bizet).
> Més informació
 
 

Paradís Pintat

Divendres 3 de novembre, 21.00h
Sala La Cate
Dins de la programació per aquesta temporada tampoc podien faltar els espectacles dedicats als més menuts. La història que inspira aquesta obra gira al voltant d'una mena d'àngel que viu feliç i content en una vida ideal però avorrida. Aquest, té el somni de ser un àngel de la guàrdia, encara que ho confon amb ser un superheroi. El protagonista del relat viurà una experiència que farà posar en dubte al públic sobre si realment el que vol l'àngel és quedar-se tal com està, en el seu Paradís Pintat.
> Més informació
 
 

ART

Divendres 10 de novembre, a les 21.00h
Teatre Jardí
L'obra dirigida per Miquel Gorriz i traduïda per Jordi Galceran és una de les apostes més exitoses de la temporada. Davant del trio escollit per interpretar l'obra –format per Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva- el públic apreciarà la narració d'una llarga relació entre tres homes que sembla impossible de trencar. Aquest serà, el punt de partida d'una obra enginyosa, divertida i còmica que des de la seva estrena, l'any 1994, s'ha convertit en un fenomen internacional.
> Més informació
 
 

L'auca del senyor Esteve

Diumenge 19 de novembre, 18.00h
Sala La Cate
Aquest serà el clàssic per excel·lència pel qual ha apostat el Teatre aquest any. L'obra, originària de Santiago Rusiñol, pretén fer un homenatge a la figura del botiguer català a través de la nissaga dels Esteve, que representen la vida conservadora de l'època. Aquest dia a dia tan marcat, ordenat i planificat que portarà la família protagonista es veurà truncat amb l'arribada del nou hereu, en Ramonet, qui trencant amb els esquemes vol ser artista.
> Més informació
 
 

Fuita

Diumenge 10 de desembre, a les 18h
Sala La Cate
Els actors que encarnen els personatges de Fuita es mouen entre el cinisme i l'amor, entre l'aparença i l'interès, la família i la delinqüència. L'obra, creada per Jordi Galceran, reflexiona sobre la integritat de les persones i els col·lectius i, sobretot, com diferents camins de la vida et poden portar al mateix punt, en aquest cas anomenat “corruptela”. El més sorprenent de l'obra és que Galceran, avançant-se en el temps, va escriure la peça el 1994, i que per tant, tota retirada amb la realitat és casualitat fortuïta.
> Més informació
 
 

El primer Nadal dels pastors

Dimarts 26 de desembre, 18.00h
Dissabte 30 de desembre, 20.00h
Diumenge 7 de gener, 18.00h
Teatre Jardí
El Nadal a Figueres, entre d'altres coses, és sinònim de Pastorets. És per això que un any més, us animem a què no us perdeu aquesta representació tan nostrada presentada en tres actes. La història explica les divertides aventures d'un poble de pastors de les muntanyes que volen anar fins a Betlem a adorar el Messies. El que no saben aquests pastors es que Llucifer i les fúries de l'infern els ho intentaran impedir de totes les maneres possibles.
> Més informació

També et pot interessar