Foto: 

Cedida

Video-guia per viure el Festival Castell de Peralada

Aquest cap de setmana engega la 31ª edició del Festival Castell de Peralada amb un cartell de luxe
Arnau Margenet
,
05/07/2017
Espectacles
Si existís una denominació d’origen categoría musical, l’Empordà comptaria amb un bon grapat de festivals per fer bandera. Un d’ells és, sense cap mena de dubtes, el Festival Castell de Peralada: una cita ineludible pels amants de l’excel·lència que durant els seus trenta anys de vida ha reunit la flor i nata mundial de la música, el teatre i la dansa. Enguany estrenen decenni, i ho fan amb l’exigència habitual a l’hora de confeccionar el programa: grans figures, grans espectacles, grans nits al Castell de Peralada. Aquest cop, us projectem una video-guia perquè pugueu consultar de forma visual algun dels espectacles més destacats d’aquesta 31ª edició del festival.

Béjart Ballet Lausanne (6 i 7 de juliol)

Han passat deu anys des de la desaparició del gran coreògraf Maurice Béjart, i la companyia que porta el seu nom ha conservat, trenta anys després de la seva fundació, l’esperit del mestre francés. ‘Béjart fête Maurice’ és un espectacle creat per Gil Roman en honor a un dels icones de la dansa universal, i la companyia ha triat l’Auditori del Parc del Castell d’escenari inicial per a emprendre la seva gira. Una retrospectiva de la companyia per fer més viva que mai la figura d’un dels referents més influents en la història de la dansa.

  • imatge de control 1per1

Katie Melua (15 de juliol)

Va néixer a Georgia, als 9 anys es va traslladar al Regne Unit, amb 15 va guanyar un concurs televisiu de talents i amb 20 es va convertir en l’artista femenina amb el rècord de venda al Regne Unit amb ‘Call of the search’. La veu dolça i soulera de Katie Melua ha trobat un espai entre dos gèneres a priori inalienables com ho són el pop i el jazz. La britànica fa parada al Castell per oferir un repertori que repassarà el bo i millor de la seva trajectòria.

Bryan Ferry (21 de juliol)

Gran icone del rock i el glam del setanta, exvocalista dels Roxy Music i un dandi reconegut, el ‘british’ Bryan Ferry carrega 40 anys de música a la seva motxilla. Superades les 70 primaveres, Ferry es mostra incombustible sobre els escenaris. El proper 21 de juliol tornarà a enlluernar sobre l’escenari de l’Auditori amb un viatge a través del seu prolífic cançoner.

La Bella i la Bèstia (28 de juliol)

El francés Thierry Malandain és l’encarregat de coreografiar aquesta versió del mític conte de Villeneuve, ‘La Bella i la Bèstia’. Es tracta d’un espectacle que està fent ple arreu dels teatres europeus i que ha captivat tanto a públic com a crítica per la seva posada en escena d’una senzillesa aparent i l’acompanyament musical a càrrec de l’Orquesta Sinfónica de Euskadi, que interpreten partitures de Txaikovski. Un espectacle universal alhora que únic al món.

Juliette Binoche i Alexandre Tharaud (29 de juliol)

Monique Andreé Serf, més coneguda com Barbara, va ser una cantant i compositora considerada una de les veus més influents de la música francesa. Vint anys després de la seva mort, dos figures brillants de la cultura francòfona com ho són l’actriu Juliette Binoche i el pianista Alexandre Tharaud accepten el llegati i s’uneixen per retre homenatge a la vocalista. L’espectacle, en format recital, s’estrenarà a Avignon abans de desembarcar a Peralada.

James Rhodes (11 d’agost)

James Rhodes té una missió: apropar la música clàssica a la gent. Tot ell és una rèplica incontestable a les convencions de la música clàssica, des de l’estètica casual fins a l’estil sense corsés que caracteritza la seva música. La seva biografia és un narració tràgica digne de qualsevol autor clàssic, una vida que el va portar per mal camí i de la qual n’ha reeixit renovat, escolpit i amb moltes coses a dir. El londinenc en estat pur, el proper 11 d’agost a Peralada.

Diego El Cigala (12 d’agost)

Els darrers anys de Diego El Cigala han estat marcats per les pèrdues personals. Però com acostuma a passar, la malastrugança ha esdevingut en el millor combustible creatiu; bona prova d’això és el seu darrer treball ‘Indestructible’. El Cigala ha aconseguit obrir un camí on el jazz, el flamenc i els ritmes llatins conflueixen de forma excelsa, i ho fan amb l’admiració d’un públic global que es rendeix als seus peus. El ‘cantaor’ madrileny torna a Peralada més indestructible que mai.

Més informació: 

A

També et pot interessar