Foto: 

Lluís Català

Videoguia de les Nits de Jazz de Platja d'Aro

Arrenca el 22è Festival Nits de Jazz que tindrà lloc cada divendres, del 28 de juny al 30 d'agost
Surtdecasa Empordà
,
25/06/2019
Música
Deu concerts gratuïts de jazz i estils complementaris, que poden anar del gospel al swing, passant pel soul o el blues. La Platja Gran de Platja d'Aro, al Cavall Bernat, com a escenari. Cada divendres, del 28 de juny al 30 d'agost. 1.500 cadires a disposició dels espectadors. El tret de sortida serà aquest divendres 28 de juny amb una primera actuació als jardins de la Masia Bas de Platja d’Aro. S'hi esperen els 20.000 espectadors d'edicions anteriors, xifra que el consolida com una de les propostes més fresques, dinàmiques, de qualitat i amb èxit de públic a l'estiu de la Costa Brava. Arriba l'edició 2019 del Festival Nits de Jazz de Platja d’Aro i repassem totes i cadascuna de les nits que brindaran als espectadors.

1. Vivi Latorre Brasil Quartet: Història de la música brasilera
Format per Vivi Latorre -veu-, Josep Maria Merseguer -piano-, Toni Pujol -contrabaix- i Oriol Roqué -bateria-, ofereixen un recorregut pels principals compositors de la història de la música brasilera del segle XX. Una selecció sensible als ritmes i a les harmonies que ens transporten a un país ple de color.
> Divendres 28 de juny, 20:30h · Masia Bas · Gratuït


2. Carola Ortiz Quartet: Cantant, clarinetista i compositora
A l'escenari, és un remolí inesgotable, passant d'un registre a un altre amb una facilitat escandalosa i una passió desbordant. El jazz, la cançó, la música brasilera i la música d'arrel conflueixen en un espectacle enlluernador de principi a fi, capaç d'unir a tot tipus d'espectadors en una ovació esplèndida.
> Divendres 5 de juliol, 23h · Platja Gran (Cavall Bernat) · Gratuït

  • imatge de control 1per1


3. Big Dani Pérez: Saxplosion
Un espectacle incendiari, musical i visual que, com ja és habitual quan Dani Pérez puja a un escenari, no deixarà indiferent al públic assistent. Però té altres qualitats que, sense saltar a primera vista, el catapulten a un nivell al que pocs arriben: al dels artistes únics, els "fora de sèrie".
> Divendres 12 de juliol, 23h · Platja Gran (Cavall Bernat) · Gratuït


4. The Black Barbies: A ritme de jazz, swing, soul i funk
Una de les propostes més originals i innovadores del panorama musical actual. Aquesta banda reuneix músics de diverses procedències tant estilístiques com geogràfiques, motiu pel qual des de la primera nota creen una sensacional barreja explosiva de sons i sabors d'allò més extraordinària.
> Divendres 19 de juliol, 23h · Platja Gran (Cavall Bernat) · Gratuït


5. Monique Makon & Original Jazz Orquestra: Back to Amy
La veu potent de Monique Makon s'uneix a l'Original Jazz Orquestra Taller de Músics per crear Back to Amy, el primer tribut a Amy Winehouse amb una big band a tot l'estat. Junts l'homenatjaran a través d'un repertori de dotze dels temes més coneguts de la cantant britànica.
> Divendres 26 de juliol, 23h · Platja Gran (Cavall Bernat) · Gratuït


6. Del musical a l'estàndard: Versions icòniques de grans figures
Alina Furman, Gemma Abrié i el Manel Camp Quartet ofereixen un concert que fa un viatge pel repertori més emblemàtic dels musicals de Broadway i les pel·lícules musicals americanes, que han desenvolupat unes altres vides dins l'àmbit del jazz, convertint-se en estàndards de referència.
> Divendres 2 d'agost, 23h · Platja Gran (Cavall Bernat) · Gratuït


7. The Sey Sisters: Un espectacular trio de veus negres
Un viatge del gospel a la música africana, passant pel soul; cants impregnats de profunda emoció. Les riques harmonies, els cants a cappella i les seves carismàtiques actuacions es combinen per fer reviure l'esperit i l'ànima gospel amb el que volen reivindicar el seu paper com a afrodescendents.
> Divendres 9 d'agost, 23h · Platja Gran (Cavall Bernat) · Gratuït


8. The Django Orchestra: Un projecte únic al panorama del gipsy jazz
Comandats per Albert Bello, una formació de 26 músics acompanyats per Oriol Saña al violí i sota la direcció de Sergi Vergés, remouen el repertori de Django Reinhardt en un espectacle frenètic, virtuós i acurat, amb un ventall de ritmes que recorden les big bands del swing més explosiu.
> Divendres 16 d'agost, 23h · Platja Gran (Cavall Bernat) · Gratuït


9. Barcelona Big Blues Band & Lluís Coloma: Seguint la tradició de les grans bandes
Sota l'impuls i la direcció del contrabaixista Ivan Kovacevic s'han convertit en una de les formacions més poderoses i sol·licitades en el circuit del swing, el jazz i el rhythm'n'blues del país. En aquesta ocasió el convidat és el prodigiós i virtuós pianista de blues i boogie woogie Lluís Coloma.
> Divendres 23 d'agost, 23h · Platja Gran (Cavall Bernat) · Gratuït


10. White Pepper: Homenatge a The Beatles
Temes dels mítics àlbums Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band i White Album adaptats per confluir amb l'elegant i personal estil de Laura Simó, acompanyada de David Simó -bateria-, Jordi Franco -baix elèctric-, Guim Garcia Balasch -saxos i flauta- i Nito Figueras -piano, arranjaments i direcció musical-.
> Divendres 30 d'agost, 23h · Platja Gran (Cavall Bernat) · Gratuït

Més informació: 

22è Festival Nits de Jazz 
Del 28 de juny al 30 d'agost
Entrada gratuïta
Platja d'Aro
Web Nits de Jazz

A

També et pot interessar