Foto: 

CEDIDA
Imatge de David Mauricio, un dels artistes d'enguany

Nit de Bosc, una festa de barri enmig de la natura

La 15a edició del festival de música arriba els dies 16 i 17 de juny al Bosc de Can Puig de Banyoles
Surtdecasa Girona
,
13/06/2017
Música
El Bosc de Can Puig, situat al barri banyolí amb el mateix nom, és l'escenari anual de Nit de Bosc, un festival de música creat el 2003 de la mà dels joves del barri per tal d'aportar una nova dimensió cultural al barri i, de rebot, a la ciutat de Banyoles. En un entorn natural privilegiat, cada any es programen tota mena d'expressions artístiques per a totes les edats, estils i gustos en una festa multidisciplinària, gratuïta i de qualitat. Enguany, el festival arriba a la seva 15a edició amb propostes ben diferents amb fort regust gironí i banyolí, però també amb projectes de Barcelona i altres zones. Endinsem-nos al bosc i descobrim els artistes d'aquest any! 

 

David Mauricio 

El músic gironí David Mauricio presenta en format acústic les cançons que conformaran el seu primer treball discogràfic, "Ànimes", acompanyat d'un bon amic i gran músic, l'Apel·les Carod (violí, mandolina, i altres artefactes...). "Ànimes" és una culminació d'idees, sensacions, reflexions i experiències, petits trossets de vida passats pel sedàs de la música i on tothom pot trobar el seu lloc, perquè finalment estem més a prop del que ens pensem.

 

El Cigarrito de después 

Senzill, alegre i rumber, 'Somos el cigarrito de después' porta la felicitat a les venes. Es tracta d'una banda gironina formada el 2013 per 10 artistes incombustibles. Segons expliquen, tenen tres propòsits: fer de l'art i la música una sola cosa, aconseguir un gran espectacle i fer gaudir el públic. Si voleu ballar sense límits, no podeu perdre-us el seu concert! 

 

The Holy Sinners 

The Holy Sinners ja comença a sonar dins i fora de les nostres comarques. Aquesta banda gironina va néixer d'un interès eclèctic pel rock original, on les dones poden agafar el poder i convertir-se en autèntiques dames del rock'n'roll. Format per Gem, Héctor, Fer i Marc, va alçar el vol el 2014 i, ara mateix, s'enlaire una mica més a cada concert amb amb un directe energètic i picant. 

 

Urnitorrinkus selektah i Legba Nwa 

A un dels plats, amb les revolucions a ritme de reggae i de procedència haitiana, Legba Nwa, amant dels ritmes africans, músiques ètniques i tots els sons que transmetin ganes de ballar. A l'altre plat, des de terres gironines i músic de banda sense banda, Uriniturrinkus Selektah. Un eclèctic dels ritmes del món, el rock, el dancehall i d'altres sons estranys. Junts, mesclen el bon gust per la música amb la consciència social. A ritme de reggae, rock, hip-hop, dancehall, ritmes africans, cubans o catalans. Intentant sempre buscar les cançons que van més enllà de la bona música, i que a més transmeten valors socials; buscant artistes que se surten dels cercles comercials habituals i jugant amb músiques i artistes compromesos amb la justícia, la igualtat, la reivindicació i l'enaltiment dels valors. 

 

Jordi Tonietti 

Un dels animadors infantils predilectes és Jordi Tonietti, un actor i cantant molt conegut i actiu que porta més de 3.000 actuacions a Catalunya i a diferents contrades a les seves espatlles. Països com Guatemala, Luxemburg, Brussel·les, França i altres racons d'Espanya ja s'han rendit als seus peus. I no és per menys: les seves cançons ja formen part del repertori habitual de les Llars d'infants i escoles de molts indrets de Catalunya i, a més, ha fet més de 13 CD's de cançons infantils i 200 programes infantils de TV. 

 

Drop Collective 

Us imagineu una mescla de la música jamaicana amb el jazz? Drop Collective va sorgir a Barcelona el 2016 de la mà de 10 músics d'arreu de Catalunya, Aragó, Balears i País Basc amb l'objectiu de fer convergir aquests dos estils de música i fer-ne un espectacle autèntic i potent. El resultat? Un repertori de temes clàssics de Jazz passats pel filtre de l'Ska i el Reggae, i temes mítics de la música jamaicana. 

 

Nunca Mais 

Els joves de comarques gironines agafen embranzida! I si no, pregunteu-ho a Nunca Mais Band, un grup novell format per 6 joves d'aquí que enlluernen el seu públic amb un mestissatge de Ska, Reggae, Rock, rumba i rap. La banda gironina està formada per trompeta, guitarra, baix, teclat, bateria i veus, i recorden grups com La Raíz o Auxili. De moment, la banda està apostant pel repertori propi, i no dubta a crear projectes solidaris com els concerts per recaptar diners per a les persones refugiades.

 

Les Gàrgoles de Foc

Preparats per un bon espectacle de foc i percussió? Tots els banyolins saben que no hi ha competidor possible a la comarca per a Les Gàrgoles de Foc. Aquesta entitat de Banyoles és una de les més actives de la zona, i participa en diferents espectacles, festivals i festes durant tot l'any. L'estiu és una de les temporades més actives i, per això, és el moment de seguir-los la pista! No us perdeu la proposta que ens fan arribar a Nit de Bosc!

 

 

 

Més informació: 

Tota la informació del festival al seu Facebook

A

També et pot interessar