Surtdecasa Empordà
,
01/08/2017
Família

A Torroella de Montgrí en família!

Torroella de Montgrí i l'Estartit compten amb la certificació de Turisme Familiar des de fa 10 anys

Foto: 

Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ningú en dubta: Torroella de Montgrí i l'Estartit és una de les zones més atractives de la comarca empordanesa. La muntanya, la plana i el litoral es troben en aquesta raconada limítrof de les dues comarques per oferir un ampli ventall de serveis i ofertes d’oci que han col·locat la vila al capdamunt de les destinacions turístiques, tant per la gent de la zona com per foranis. De fet, des de fa 10 anys Torroella de Montgrí-L’Estartit compta amb la certificació de Turisme Familiar, convertint-se en el segon municipi de les comarques gironines que el va rebre. Una selecció de garanties per a les famílies que volen gaudir de l'entorn, la música, l'art, el menjar i la cultura. L'assortiment d'activitats és ampli i variat; a Surtdecasa Empordà n'hem triat quatre perquè les tinguis en compte.
1. Museu de la Mediterrània
Comencem per una activitat divulgativa. Al Museu de la Mediterrània, a Torroella de Montgrí, s'hi exposen elements que permeten conèixer parts de la història, la natura i la música mediterrànies. Del Mediterrani , els catalans, i especialment els empordanesos, n'hem extret gran part de la nostra cultura, des del menjar fins al tarannà. Aquest museu organitza sortides per conèixer de prop el territori i el patrimoni, entre elles, una visita a una antiga mina d'aigua d'origen medieval, situada al poble mateix: 130 metres de canalització subterrània, visitables per als majors de set anys.
 
 
2. Montgrí, Illes Medes i Baix Ter
Quan pensem en Torroella de Montgrí i l'Estartit a tots ens ve el cap la mateixa imatge: el cim del Montgrí amb les Illes Medes al fons. El Castell del Montgrí és una de les talaies més emblemàtiques de la comarca, visible des de qualsevol punt. Pujar per les escales de cargol i caminar pels murs dentats és gairebé un ritus que qualsevol empordanès de mena hauria de viure, com capbussar-se i explorar el fons marí de la Illes Medes. D'altra banda, el paratge del Baix Ter ofereix rutes verdes que es poden realitzar a peu o en bici i que permeten descobrir les maresmes i els aiguamolls, resseguint el curs del riu fins a la desembocadura.
 
 
3. L'Estartit, poble mariner
El mar, però, té un protagonisme especial en aquesta zona. No podia ser d'altra manera. L'Estartit, talment les viles properes, és un poble d'arrel marinera amb més de cinc quilòmetres de platja i unes panoràmiques a mar úniques al món. L'arxipèlag de Les Illes Medes fa de punt referència per aquest tram de la Costa Brava, comptant amb una de les reserves de fauna i flora més valuoses del Mediterrani, explorables des de l'aigua i pujat a una embarcació. Evidentment, la oferta esportiva a l?Estartit és tot la que un vulgui: des d'activitats de caire més familiar com el caiac, fins a submarinisme, windsurf, pàdel-surf...
 
 
4. Mini Beach Club i Biblioplatja
També trobem oferta d'oci orientada més concretament als més petits de casa. El Mini Beach Club és un espai a l'aire lliure on la mainada pot realitzar un gran nombre d'activitats. S'hi practiquen jocs d'aigua, activitats ludicoesportives, tallers infantils... Els nens i nenes poden passar-ho bé amb la màxima seguretat, sota la vigilància de monitors especialitzats. A més a més, l'espai compta amb una original Biblioplatja, on podreu llegir mentre preneu el Sol.
 
 

També et pot interessar