Foto: 

CEDIDA
Els carrers llueixen engalenats per centenars d'espelmes.

Una nit per somiar sota la llum de les espelmes

La III Nit de les Espelmes de Pals se celebrarà el dissabte 28 de juliol
Paula Pairó
,
18/07/2018
Fires i festes
Cada any, vora finals de juliol i principis d'agost, el poble de Pals s'engalana per oferir un dels espectacles visuals més bonics de la contrada. La vetllada s'inicia quan cau la nit i s'allarga fins a la mitjanit. La norma: tancar els ulls i començar a somiar. La vila medieval té tots els ingredients perquè els visitants i curiosos caiguin rendits als seus peus i decideixin tornar a visitar el poble. Inspirada en la popular Notte della Candele, la festa que celebra el poble de Vallerano, a Itàlia, la cita té l'objectiu de promocionar la sensibilitat per la cultura i l'art amb la vila com a teló de fons.

Amb aquesta tercera edició, i després de dos anys d'èxits i consolidació, Pals espera que aquesta nit es converteixi, de nou, en una de les més màgiques de l'any. Quan el sol es pon i la lluna il·lumina la vila, és el torn de les espelmes, que s'encenen per donar llum a cada racó emblemàtic del poble.

Durant la nit tampoc hi faltarà l'art, la música i els espectacles pensats per tots els qui vulguin gaudir d'aquesta vetllada amb tots els ingredients. És per això que des de dos quarts de 9 fins a la mitjanit, el públic podrà escollir entre un ampli ventall d'actes que no deixaran indiferent a ningú.

Entre els artistes convidats no faltaran les palsenques i alumnes de l'Escola Superior de Música de Catalunya, Emma Stratton, l'alumna del Liceu, Laura Coll, que amb el seu recital de veu i piano vestiran la vila de sons i melodies a la llum de les espelmes. Les dues oferiran un recital a la plaça de l'Església. 

Les ballarines Ester Bou i Tània Rubirola protagonitzaran l'espectacle anomenat "Escenes d'estàtues en moviment" a la Torre de les Hores. Tambñe hi haurà lloc pels músics Sergi Dalemus, al violí, Anna Espejo, a la viola, i Clàudia Xuriguera, al violoncel. Tots tres mostraran al públic el seu potencial a través d'un concert a la placeta del doctor M. Oliva Prat. 

Continuant amb la programació, el grup Op's Jazz Trio versionaran cançons amb ritmes de jazz, swing i pop a la plaça Major i l'artista Tracey Guinsberg portarà a Pals el seu espectacle itinerant de foc. 

A més, durant l'esdeveniment hi haurà un servei de bar el qual destinarà els beneficis al projecte solidari pro-refugiats “amb les teves mans”. 

Més informació: 

Ajuntament de Pals
28 de juliol
Informació a www.pals.cat

A

També et pot interessar