Paula Pairó
,
18/07/2018
Fires i festes

Una nit per somiar sota la llum de les espelmes

La III Nit de les Espelmes de Pals se celebrarà el dissabte 28 de juliol

Foto: 

NIT DE LES ESPELMES
Els carrers llueixen engalenats per centenars d'espelmes.
Cada any, vora finals de juliol i principis d'agost, el poble de Pals s'engalana per oferir un dels espectacles visuals més bonics de la contrada. La vetllada s'inicia quan cau la nit i s'allarga fins a la mitjanit. La norma: tancar els ulls i començar a somiar. La vila medieval té tots els ingredients perquè els visitants i curiosos caiguin rendits als seus peus i decideixin tornar a visitar el poble. Inspirada en la popular Notte della Candele, la festa que celebra el poble de Vallerano, a Itàlia, la cita té l'objectiu de promocionar la sensibilitat per la cultura i l'art amb la vila com a teló de fons.

Amb aquesta tercera edició, i després de dos anys d'èxits i consolidació, Pals espera que aquesta nit es converteixi, de nou, en una de les més màgiques de l'any. Quan el sol es pon i la lluna il·lumina la vila, és el torn de les espelmes, que s'encenen per donar llum a cada racó emblemàtic del poble.

Durant la nit tampoc hi faltarà l'art, la música i els espectacles pensats per tots els qui vulguin gaudir d'aquesta vetllada amb tots els ingredients. És per això que des de dos quarts de 9 fins a la mitjanit, el públic podrà escollir entre un ampli ventall d'actes que no deixaran indiferent a ningú.

Entre els artistes convidats no faltaran les palsenques i alumnes de l'Escola Superior de Música de Catalunya, Emma Stratton, l'alumna del Liceu, Laura Coll, que amb el seu recital de veu i piano vestiran la vila de sons i melodies a la llum de les espelmes. Les dues oferiran un recital a la plaça de l'Església. 

Les ballarines Ester Bou i Tània Rubirola protagonitzaran l'espectacle anomenat "Escenes d'estàtues en moviment" a la Torre de les Hores. Tambñe hi haurà lloc pels músics Sergi Dalemus, al violí, Anna Espejo, a la viola, i Clàudia Xuriguera, al violoncel. Tots tres mostraran al públic el seu potencial a través d'un concert a la placeta del doctor M. Oliva Prat. 

Continuant amb la programació, el grup Op's Jazz Trio versionaran cançons amb ritmes de jazz, swing i pop a la plaça Major i l'artista Tracey Guinsberg portarà a Pals el seu espectacle itinerant de foc. 

A més, durant l'esdeveniment hi haurà un servei de bar el qual destinarà els beneficis al projecte solidari pro-refugiats “amb les teves mans”. 

Més informació: 

Ajuntament de Pals
28 de juliol
Informació a www.pals.cat

També et pot interessar