Foto: 

CEDIDA
Una nit eterna per endavant.

5 coses que et passaran si vas a la llegendària Festa Major de Viladamat

La cita serà el primer cap de setmana d'agost amb noms com Miquel del Roig, Xavi Sarrià o Masovera Barbuda
Paula Pairó
,
26/07/2019
Fires i festes
Viladamat és un clàssic de clàssics entre el calendari de Festes Majors empordaneses. Diuen que la frase ‘no l’he viscuda mai’ avergonyeix arreu del territori, que des de la frontera francesa i els límits garrotxins fins als racons més inhòspits baixempordanesos la coneixen i en parlen. Cada any aquesta vila es converteix en un espai de reivindicació, trobada i sobretot, molta i molta festa. No desaprofiteu aquesta oportunitat, és única!

1. Cultivaràs les teves relacions socials
Com que amb els anys s’ha convertit en un clàssic de l’estiu, quan arriba la Festa Major de Viladamat saps que és el dia de retrobar aquell vell company de feina o aquella amiga de l’institut que només veus de festa en festa. No us ho perdeu, mai falla. 


2. Sentiràs la reivindicació dins el teu cos
Si d’una cosa es caracteritza aquest poble empordanès de poc més de 400 habitants és per reivindicar les llibertats i l’autodeterminació de la nostra terra. Veuràs banderoles, gots i camisetes anunciant ‘Catalunya independent’, així que si et mous bé en aquests ambients, aquesta és la teva festa.


3. Probablement cantaràs garrotins amb Miquel del Roig
Un clàssic de tantes i tantes Festes Majors i, concretament de la de Viladamat. Aquesta festa no seria la mateixa sense en Miquel i la seva guitarra dalt d’un escenari cantant garrotins i ‘Lo Riu és Vida’. 


4. Veuràs sortir el sol 
Com totes les Festes Majors del capdamunt del rànquing empordanès, si vas a Viladamat amb ganes de festa, és molt possible que els primers rajos de sol et recordin que ja és de dia i que has passat tota una nit sense parar de ballar. Gaudeix, que la nit és jove! 


5. La unió entre l’Alt i el Baix Empordà és possible 
Potser per la seva situació, ben a prop de la frontera amb el Baix però situat encara a terreny altempordanès o potser per la seva fama ben guanyada de ‘festival’, Viladamat és cada estiu un espai de reconciliació entre veïns empordanesos que durant la resta de l’any sentireu dir pestes del contrari. Pau i amor, companys, que aquesta és la festa de tots! 

Més informació: 

A

També et pot interessar