Foto: 

Cedida

Santa Cristina d’Aro, la resistència de les Festes Majors

La vila costanera celebra la seva Festa Major malgrat les circumstàncies
Arnau Margenet
,
16/07/2020
Fires i festes
Hi ha molta gent que pensa que la “nova normalitat” ha de conservar un pòsit raonable de “vella normalitat”, sense que això impliqui complicar una situació ja de per si complicada. Un dels puntals de la cultura popular més damnificats és, sense cap mena de dubte, el de les Festes Majors. Cada municipi organitza amb mesos d’antelació el seu dia més important de l’any, una cita anual de festa i germanor, un dia per treure pit de poble i reunir a la comunitat, i que aquest 2020 ens està arreplegant. Amb alguna excepció, com per exemple la Festa Major de Santa Cristina d’Aro que tindrà lloc del 17 al 26 de juliol.

La vila baix-empordanesa s’ha erigit com un dels baluards de la resistència festivo-popular de la comarca. De fet, no només manté la seva Festa Major sinó que ho fa programant algunes de les bandes més emblemàtiques i amb més rodatge de la comarca. I fora de l’apartat musical, el programa no té res a envejar al d’altres anys, amb activitats per a totes les edats i col·lectius.

 

  • imatge de control 1per1

I per començar la festa només haurem d’esperar unes hores, perquè la primera activitat tindrà lloc aquest mateix divendres 17 de juliol amb un auto-cine on s’hi projectarà l’aclamada pel·lícula 'Joker'. L’endemà, podrem endinsar-nos en l’univers de Mercè Rodoreda amb una ruta de descoberta del Patrimoni a Romanyà de la Selva, on l’escriptora va viure molts anys. Per acabar aquest primer cap de setmana, una ruta dominical de senderisme on recorrerem les roques de Solius.

 

Però el gruix de la Festa Major de Santa Cristina d’Aro començarà el dijous 23 de juliol amb una masterclass de Shambada, el Pregó a càrrec de la pintora Inés Valls Fortuny i el primer concert del cartell de la mà de Sotrac i Hotel Cochambre. Després, un cap de setmana llarg i intens on podrem gaudir dels concerts de La Principal de La Bisbal, Yo Suspendí EGB o Orquestra Maribel, entre d’altres, així com dels espectacles infantils de la companyia Pop per Xics, visites guiades, caminades nocturnes, sardanes, havaneres… Tot plegat, amb les mesures de seguretat pertinents i la responsabilitat col·lectiva perquè la Festa Major de Santa Cristina d’Aro 2020 sigui igual o millor que les anteriors.

 

Més informació: 

A

També et pot interessar