Arnau Margenet
,
13/06/2019
Fires i festes

Quan el Gat Bornaix torna a miolar

Marialluïsa, Kids From mars, Paul Fuster o Josep Pedrals actuaran al festival de Sant Miquel de Cruïlles

Foto: 

Cedida
Un monestir mil·lenari, un programa de qualitat i un terme que té origen al massís de les Gavarres: “gat bornaix”. Així és com es coneixien els gats salvatges que pul·lulaven els pobles del massís, i aquesta és la gènesi d’un festival que amb el pas dels anys s’ha consolidat en l’agenda com un dels baluards de la cultura de proximitat. Enguany arriba a la seva 12ª edició, i ho fa en plena forma.

Una vegada més, l’emblemàtic monestir de Sant Miquel de Cruïlles torna a obrir les seves portes per acollir El Gat Bornaix, el Festival de Cultura de Cruïlles. La data assenyalada és el proper 16 de juny i, a banda de les propostes musicals, la novetat d’enguany és l’espai dedicat a exposar el treball fotogràfic del torroellenc Vicenç Rovira i Riera. El tret de sortida serà a les 12h, amb una proposta que marida poesia i vermut a càrrec de l’escriptor barceloní Josep Pedrals.

L’apartat musical arribarà a mitja tarda, als volts de les 18h. La proposta la composen tres grups: Marialluïsa, Kids From mars i Paul Fuster. Els primers arriben d’Igualada sota l’empar de la discogràfica bisbalenca Bankrobber, i ho fan amb una proposta de pop metafísic: cançons senzilles, preciosistes i d’aire oníric que a estones recorden al cantautor Joan Miquel Oliver i que tenen el poder d’embolcallar a qui les escolta.

La segona actuació vindrà de la mà de “Kids From Mars”, una de les revelacions de l’any. La maduresa i l’aplom musical que demostra aquest duet de Blanes contrasta amb la seva joventut: tan sols 16 anys. Amb un estil que combina l’indie i l’electrònica, en Roger i l’Òscar ens conviden a submergir-nos en el seu imaginari de melodies nostàlgiques i clars-obscurs, i ho fan amb un EP sota el bra´que porta per títol “</3”.

Amb arrels a Minnesota, Estats Units, i amb més 20 anys de trajecte musical, Paul Fuster és un dels cantautors de referència de l’escena folk-rock catalana. Instal·lat a Cardona, la música de Paul Fuster té aquell poder d’atracció dels cantautors de raça: composicions de tall únic i lletres intimistes que corprenen.

 

Més informació: 

Més informació aquí!

També et pot interessar