Surtdecasa Empordà
,
11/05/2018
Fires i festes

Corsaris i pirates, a l’abordatge!

Palamós celebrarà el Terra de Mar el 19 i 20 de maig

Foto: 

Ajuntament de Palamós
El festival aplega centenars de curiosos que participen de les activitats programades.
El 7 d'octubre de 1543, vint-i-tres veles aparegueren davant de la costa de Palamós provinents de llevant. Eren corsaris turcs manats pel temut Barba-rossa i decidits a atacar Cadaqués i Roses. De camí, en topar amb el port de Palamós, van decidir desembarcar i robar tot el que van poder. 475 anys després del terrible episodi, la població es mobilitza amb un festival amb identitat pirata que portarà jocs de pistes, tallers, música, activitats esportives, de lleure, culturals i gastronòmiques. No us perdeu Terra de Mar el pròxim 19 i 20 de maig!

El festival permetrà reivindicar el lligam amb el mar que té la població, fent especial èmfasi en la navegació, la pesca i els pirates de la Costa Brava. Durant tot el dia hi haurà un mercat tradicional, animació infantil i jornada de portes obertes al museu de la pesca i a diferents embarcacions de Palamós. Les activitats més destacades del cap de setmana, a continuació:

Portes obertes a vaixells tradicionals   
Des de la rèplica del primer vaixell que va fer la volta al món en la expedició de Magallanes, les típiques barques de pesca del port de Palamós o un remolcador dedicat a la lluita contra la contaminació marina.

Exposició temporal Barba-rossa            
El notari Antic Brugarol va deixar una descripció detallada de com es van succeir els fets de l’atac corsari a la vila per part de l’estol de Barba-rossa al segle XVI. Enguany fa 475 anys. El Museu de la Pesca de la mà de l’il·lustrador palamosí Ferran Casellas, us vol apropar als fets amb una exposició temporal per a tots els públics.

Navegació pel litoral de Palamós           
Mai havia sigut tan fàcil descobrir els espais emblemàtics del litoral palamosí, els indrets de defensa i desembarcament dels corsaris. A bord del catamarà Atlàntida i durant 45 minuts visitaran el port de Palamós, la badia, castell de Sant Esteve, cala Margarida, Cap Gros, s'Alguer, platja de Castell...

Bateig de mar a bord del Corsari Negre             
Una sortida en vaixell per la badia de Palamós a bord del Corsari Negre. Navegarem fins a Torre Valentina, torre de guaita i defensa de l'extrem de la badia.

Iniciació al caiac             
Sortida per la badia de Palamós amb caiac doble i obert per a persones i famílies que vulguin conèixer per primera vegada el món del piragüisme.  

Iniciació a la vela lleugera          
Una experiència única per tripular una embarcació lleugera de vela amb acompanyament de monitors professionals del Club de Vela Palamós.

Espai Gastronòmic       
Degustació de productes de mar desembarcats a la llotja de Palamós i elaborats de manera tradicional pels mateixos pescadors de la Confraria de Pescadors. Dissabte i diumenge a partir de les 10 h

Visita guiada pel Palamós Escape          
Palamós posa a prova el teu enginy per resoldre tots els enigmes d’aquest joc de pistes que recorre el barri antic, inspirat en el relat de l'atac de Barba-rossa de 1543. Per joves d’entre 12 i 18 anys.

Demostració de cuina de barca             
Exhibició de cuina marinera a càrrec de pescadors de Palamós: Joan Salvador "Ninet", Salvador Fortuny de Peixos Dori, Félix Pastor i Joan Gisbert. Elaboració de plats i receptes de cuina tradicional de bord a base de peix blau desembarcat al port de Palamós. L’explicació anirà a càrrec de Toni Izquierdo del restaurant Mas dels Arcs i Quim Casellas de l'Hotel Casamar de Llafranc.

III Travessa Popular de Natació Badia de Palamós        
El que ja és una de les tradicionals d’aquesta festa no podia faltar. Les inscripcions es podran fer al racó de la platja i costarà 13€ o 17€ segons si s’escull la distància curta de 1.200m o la de 3.000m.

Més informació: 

Terra de Mar 2018
Dissabte 19 i diumenge 20 de maig
Tota la informació a la web

També et pot interessar