Foto: 

Cedida

Tot el que has de saber sobre la Festa del Carme de Llançà

Llançà celebra la tradicional festa d’estiu del 12 al 16 de juliol
Surtdecasa Empordà
,
11/07/2018
Fires i festes
A banda dels dies de Sol, de platja i de vespres que semblen no acabar mai, l’estiu també és un periple de retrobament. L’estació estival és la llar de gairebé totes les festes majors de la comarca, i els fidels parroquians acudeixen a la cita gairebé com un ritus cíclic que cal complir per tradició. Aquesta setmana engega una de les festes d’estiu de caire familiar més populars de l’Alt Empordà: la Festa del Carme de Llançà. Us expliquem el programa pas a pas.

El tret de sortida serà el divendres amb els tradicionals jocs per la mainada a la Plaça Catalunya. Pels més esportistes, a la mateixa hora també es realitzarà  la 4ª Travessia Popular de natació Verge del Carme a la Platja de Grifeu. Per la nit, el grup Swing Latino i  una sessió músical a càrrec d’un DJ s’encarregaran de posar el tancament musical a la primera nit de les festes del Carme.

Dissabte començarà a rodar al Club Nàutic de Llançà, on arrencarà la primera prova de regates del Memorial Jordi Canal de les clases Optimist i Open. Ja cap al vespre, el mag llançanenc JMÀGIC oferirà un espectacle de màgia gratuït, i tot seguit els grups Wasa Corporation i Jukebox s’encarregaran de posar la nota musical a la nit de dissabte.

De cara al diumenge es celebrarà la segona prova de regates del Memorial Jordi Canal de les classes Optimist Open. Al vespre tindrà lloc “La nit d’havaneres” amb els grups Cantaires del Montgrí i Arjau. El concert farà una parada a mitjanit per poder presenciar el “Castell de focs artificials” a càrrec de la Pirotècnia Estalella.

Els actes de dilluns  quedaran inaugurats amb la tradicional missa en honor a la Verge del Carme, amenitzada per la Coral Palandriu de Llançà, a la Pineda del Port i, a dos quarts d’una, es farà la tradicional processó per mar de la Verge del Carme amb la xaranga DAMM-ER.
 

A més, s’aprofitarà el llarg cap de setmana per inaugurar les exposicions següents;  “50 m2” al Museu de l’Aquarel·la el dijous, “De Cap de Ras a Cap de Bol, Blaus de la Mar d’Amunt” de Manel Cervera, el divendres a la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura i, “In memoriam a Josep Malats”, el dissabte a l’Hotel Gri-Mar.

A destacar també, el Mercat del Circ que es farà el dissabte 14 i diumenge 15 d’agost al Passeig Marítim i, l’activitat “Slidepark”, a càrrec de Nohakota.

 

Més informació: 

Tot el programa clicant aquí!

A

També et pot interessar