,
28/01/2014
Llibres

Un febrer de presentacions literàries

Llibreries, biblioteques i museus de tota la comarca acullen durant el febrer un grapat de presentacions literàries

Foto: 

Surtdecasa
Potser per manca de glamur o potser per certa desídia cultural, el nostre interès per la literatura –per conèixer novetats, per comprar i escoltar als escriptors a les presentacions dels seus llibres...– sembla emergir, de manera més ostensible, quan arriba la diada de Sant Jordi. Però cal saber que l’escena literària catalana no només es belluga durant l’assenyalat dia del llibre i la rosa, i que durant la resta de l’any s’organitzen tot d’actes i esdeveniments en torn la producció literària, també aquí, a l’Empordà. A Surtdecasa Empordà us en oferim una petita mostra convidant-vos a algunes de les presentacions de llibres que tindran lloc els propers dies a la nostra comarca.

Títol: ‘Faré tot el que tu vulguis’, de Iolanda Batallé

Dia: 1 de febrer

Lloc: Llibreria Vitel·la (L’Escala)
Hora: 20h

Amb la seva tercera novel·la, l’autora barcelonina es va proclamar guanyadora del 46è Premi Prudenci Bertrana, guardó emmarcat dins els Premis Literaris de Girona. ‘Faré tot el que tu vulguis’ narra la història de la Nora, una dona de 40 anys que retroba en un desconegut la passió diluïda en la inèrcia del matrimoni convencional i s’entrega al passional camí de l’adulteri convertint, de passada, l’experiència en font d’inspiració per a la seva següent obra pictòrica. La presentació del llibre tindrà lloc el proper 1 de febrer a la llibreria Vitel·la de l’Escala i comptarà amb la intervenció de Natàlia Molero.

 

Títol: ‘Artur Mas: on són els meu diners? Crònica d’una batalla per la sanitat pública’, de Marta Sibina i Albano Dante.
Dia: 6 de febrer
Lloc: Llibreria Vitel·la (L’Escala)
Hora: 20h

El 23 d’octubre de 2012 els editors de la revista cafèambllet –la Marta i l’Albano– van ser condemnats a pagar un multa de 10.000€ per haver “danyat l’honor” de Josep Maria Via, un assessor del president Artur Mas. La sentència concloïa que el vídeo sobre l’opacitat al sistema sanitari fet per cafèambllet, titulat “El major robatori de la història de Catalunya”, lesionava el “dret a l’honor” de l’assessor de Mas. La reacció ciutadana va ser immediata i milers de persones es van oferir a pagar part de la multa. En comptes d’això, però, la Marta i l’Albano van proposar una col·lecta a fi d’editar un llibre on s’expliqués amb tot detall l’escandalós i opac funcionament del sistema sanitari. Sis mesos després de la condemna, el llibre estava escrit. Un llibre revelador que és un crit col·lectiu contra el sistema sanitari i la justícia classista. La presentació serà el proper 6 de febrer a la llibreria Vitel·la.

 

Títol: ‘Art Dorment’, d’Alfons Martínez
Dia: 6 de febrer
Lloc: Seu social amics del Castell (Figueres)
Hora: 19:30

‘Art Dorment’ és la primera obra d’una sèrie monogràfica dedicada a l’emblemàtic Castell de Sant Ferran. Una història d’herois sense nom i un elenc de pintors genials (Goya, Velázques, Rubens, Tiziano...) prenent testimoni que transcorre entre el Castell de Sant Ferrant i el Castell de Peralada i que relata un episodi de la Guerra Civil i la immediata postguerra. La publicació d’aquest llibre ha estat possible gràcies també a l’esforç de l’Associació d’Amics del Castell de Sant Ferran. La presentació tindrà lloc el proper 6 de febrer a la seu social de l’Associació.

 

Títol: ‘Jocs retrobats: 33 cròniques de la Catalunya juganera’
Dia: 6 de febrer
Lloc: Oficina de Català (La Bisbal d’Empordà)
Hora: 20h

Fins no fa pas gaire les criatures aprenien, s'entretenien i s'emocionaven amb jocs que venien de temps antics. Vuit escriptors han anat a buscar persones grans de tot el país, persones que han mirat enrere i que han recordat la seva infància plena de jocs. ‘Jocs Retrobats’, aplega 33 cròniques que ens parlen d'infàncies de 33 comarques diferents i de prop de 200 jocs que voldríem que no s'oblidessin. La presentació del llibre serà el proper 6 de febrer a la Bisbal d’Empordà.

 

Títol: ‘Contrada’ de Jordi Llavina
Dia: 8 de febrer
Lloc: Llibreria Vitel·la (L’Escala)
Hora: 20h

A la ja profusa producció literària del polifacètic escriptor i periodista penedesenc Jordi Llavina, se li ha de sumar ‘Contrada’ (Tres i Quatre, 2013), el seu cinquè poemari. Un recull de poemes que consagra a l’autor com un dels escriptors més fructífers i talentosos de l’actual escena catalana, i on hi destaca un dominant to planyívol que amaga, al torn, una esperança i una força vital latent. La presentació del llibre tindrà lloc el proper 8 de febrer a la llibreria Vitel·la.

 

Títol: ‘Com llunes de Saturn’, de Mercè Saurina
Dia: 15 de febrer
Lloc: MUME (La Jonquera)
Hora: 11:30h

"Com llunes de Saturn", finalista al Premi Just M. Casero 2010 i editada per Brau Edicions (Figueres), dibuixa un nova mirada sobre l’exili republicà i recull petites experiències, extretes de diverses fonts –relats familiars, documents històrics, mitjans de comunicació, etc.- referides al periple de la retirada, a la vida al camp d’Argelers i al posterior exili a Veracruz (Mèxic) d’alguns catalans, així com del seu retorn a Catalunya. La presentació serà el proper 15 de febrer al Museu Memorial de l’Exili i anirà a càrrec de l’historiador Enric Pujol.

També et pot interessar