Foto: 

Cedida
Voluntàries de l'Anxova Peluda

L'Escala, amiga dels animals

L'Anxova Peluda és una associació escalenca que vetlla per la protecció dels animals
Elisabet Andrades (El Cargol)
,
03/02/2015
Activa't
L'Anxova peluda és una associació protectora d'animals, sense ànim de lucre, que s'encarrega de vetllar pels animals, especialment gossos, donant màxima prioritat al benestar de l'animal i a socórrer els casos de maltractament. Va ser fundada a principis del 2014, amb un equip de més de 10 persones voluntàries, que van iniciar aquesta aventura de protegir als animals més desvalguts. Tot i que no va ser gens fàcil engegar aquest projecte, poc a poc li han anat donant forma, i mica en mica, i gràcies a tota la gent de l'Escala i rodalies que col·labora amb l'associació, han pogut anar ampliant el seu radi de moviment.

Un dels pilars més importants de l'associació, són les cases d'acollida. Són aquells voluntaris que cedeixen el seu espai a aquell gos, a l'espera de que aquest sigui adoptat. Durant el temps d'estada a la casa d'acollida (que aquest serà temporal però sense data límit), l'associació se'n fa càrrec de l'alimentació del gos i les despeses veterinàries que aquest pugui necessitar. La casa d'acollida només s'ha de preocupar de que l'animal estigui ben atès i esperar a que trobi una bona família que l'estimi de forma incondicional.

A hores d'ara compten amb 4 cases d'acollida fixes, però degut a que malauradament encara passarà força temps fins que puguin disposar d'un espai habilitat per poder acollir a tots els gossos allà mateix, esperen poder comptar amb alguna més per tal de que cap gos s'hagi de quedar al carrer una nit més.

  • imatge de control 1per1

A dia d'avui s'han fet una quarantena d'adopcions a través de l'associació. La gran majoria a l'Escala, i cap d'elles ha hagut de passar més de 15 dies a casa d'acollida. Tots els animals s'han entregat desparasitats, xipats, amb la primera vacuna i esterilitzats o amb el compromís de fer-ho, doncs l'esterilització és imprescindible per evitar camades no desitjades, i és donar-li una oportunitat a aquells animals que ja han nascut i no tenen on anar. Per altra banda, l'associació està obligada per llei a esterilitzar a qualsevol animal que recullin.

Tot plegat amb un contracte d'adopció i havent abonat, per part de l'adoptant, menys de la meitat del cost que suposa totes aquestes despeses veterinàries.

Ara com ara, i per tal de poder cobrir les despeses dels animals que es troben a les cases d'acollida, l'associació va fent petites recol·lectes amb una sèrie de guardioles que tenen repartides pel poble, fan venta de samarretes de l'associació, disposen d'un sistema Teaming (on es pot facilitat el vostre número de compte) per poder fer micro-donacions d'un euro mensual www.teaming.net/associacioprotectoraanimalsl-anxovapeluda o un número de compte que el tenen per donacions més grans, ES20 0081 1718 6300 0107 7412 les que són tant necessàries per casos extrems com van ser el de la Zaiva, un cadell de tres mesos que va haver de ser intervinguda perquè tenia el budell podrit, o el d'en Gus, que va ser intervingut d'una hèrnia.

Actualment, la junta de l'Anxova peluda està formada per 8 membres. Juntament amb l'Elsa que presideix l'associació i l'Etna que fa de portaveu, també hi col·laboren l'Amandine Garriga, la Cristina Gonzàlez, la Mari Màrquez, l'Anna Arjona, la Rosa Riembau i l'Eva Huerva. Totes són voluntàries. Dediquen gran part del seu temps lliure a vetllar pels animals que no tenen una llar, i tota ajuda externa és d'agrair... Una forma molt simple d'ajudar és que, si trobeu un animal abandonat, truqueu a l'associació abans que a la gossera, ja que l'associació disposa de lector de xip i poden identificar a l'animal en el cas de que aquest estigui registrat, i que us quedeu amb l'animal fins que algun membre de l'associació es pugui desplaçar fins on sigueu. Amb aquests dos petits gestos, feu una gran tasca!
 
L'Anxova peluda vol donar les gràcies a tots aquells que col·laboreu amb l'associació, sigui de la manera que sigui, en especial al centre veterinari Gomis-Vergès.

I recordeu... Un gos no és una joguina, és un ésser viu amb el que t'has de comprometre a cuidar des del moment en que agafes la responsabilitat de tenir-lo, fins l'últim dia de la seva vida.

 

Més informació: 

Contacte: 
Telf. 619 716 632
Mail: anxovapeluda@gmail.com
Facebook: Associació Protectora d'Animals "L'Anxova Peluda"
Web: www.anxovapeluda.com

A

També et pot interessar