Arnau Margenet
,
21/11/2016
Menjar i beure

Dilluns ecològics al Mas Pi de Verges

El restaurant continua el cicle 'Dilluns de Vi i Verdures', un maridatge per reflexionar sobre els cultius i l'alimentació

Foto: 

Cedida
Menjar sa i de color verd torna a estar de moda. Sembla que com més carnívora es torna la societat més nombroses són les iniciatives que es mouen en direcció contrària. I és que el producte de proximitat i de Km.0, el cultiu ecològic o la filosofia vegana prenen força com a formes alternatives a una mena de ‘pensament únic’ del menjar i la seva producció. Aquest dilluns segueix al restaurant Mas Pi de Verges el cicle ‘Dilluns de Vi i Verdures’.

"Hem passat del 'som el que mengem' al 'som el que sembrem', perquè la salut i la cuina comencen al camp". Són les paraules d'en Joan Salicrú, enginyer agrícola i expert en agricultura biodinàmica. Ell és l'encarregat de recuperar aquesta filosofia del 'tornar al camp abans de servir el plat a taula' i portar-la a la cuina del restaurant Mas Pi de Verges.

És precisament aquí, al popular restaurant de la població empordanesa, on tindrà lloc tot el novembre fins a finals d'any el cicle 'Dilluns de Vi i Verdures', una cita setmanal que oferirà al comensal la oportunitat de tastar vins i verdures de procedència 100% biodinàmica. Un maridatge d'allò més temptador i saludable que, alhora, vol ser una invitació a reflexionar sobre les diferents formes de cultiu alternatives que tenim a l'abast, no invasives i respectuoses amb l'entorn. Una reflexió que, evidentment, també inclou l'alimentació i els seus hàbits.

 

Tercer dilluns amb vi tarragoní i productes ecològics
La tercera entrega dels ‘Dilluns de Vi i Verdures’ del Restaurant Mas Pi de Verges comptarà amb la presència de l’Alberto Domingo del Celler Tuets Vi Natural, un celler de producció ecològica situat a l’Alt Camp. Amb una filosofia vitivinícola molt arrelada a la terra i als valors inherents a la natura, Domingo conceb la Terra i el seu entorn “com un organisme viu” i aplica aquesta màxima a l’hora d’elaborar els seus vins, fent una intervenció mínima tant a la vinya com a la bodega. Ve de gust tastar-los, oi?

D’altra banda, l’empresa d’alimentació ecològica Mengívol repeteix assistència per oferir als comensals un assortiment dels seus productes. Tot plegat, com cada dilluns, acompanyat d’un pica-pica elaborat pel propi restaurant.

Recordeu: els dilluns a Mas Pi ara són 'Dilluns de Vi i Verdures'. Perquè no hi ha res millor que començar la setmana amb bons propòsits. 

També et pot interessar