Arnau Margenet
,
15/06/2017
Menjar i beure

Tot el formatge del món a Llançà

Aquest cap de setmana Llançà estrena la 1ª Fira Internacional del Formatge

Foto: 

Cedida
Potser no és un dels aliments més nostrats, però sí que un dels més presents a la taula empordanesa. El formatge és un dels pilars mestres de la cuina mediterrània, però també un dels productes més universals i més versats de la nostra història. La seva elaboració és ancestral en innumerables indrets del globus, una universalitat que es tradueix en incomptables varietats, de tots els gustos, olors i colors. A Surtdecasa Empordà ens declarem fans absoluts del formatge, per això no ens perdrem un esdeveniment que -mai més ben dit- fa molt bona pinta. Ens referim a la 1ª Fira Internacional del Formatge de Llançà que tindrà lloc els propers 23, 24 i 25 de juny.

"L'edat no juga cap paper, a no ser que siguis un formatge", un antic proverbi suís que fa palesa la relació que l'home ha tingut amb el formatge des de temps immemorials. La vila de Llançà es confessa amant d'aquesta delícia lletosa organitzant la 1ª Fira Internacional del Formatge, una fira de caire familiar que té com a objectiu reunir els millors productors d'arreu d'Europa i endinsar-nos en la enriquidora cultura del formatge a través de diversos tallers, degustacions, exposicions i altres actes. La cita és aquest mateix cap de setmana, al llarg de tres dies, amb la diada de Sant Joan pel mig.

 

L'epicentre d'aquest elogi al formatge serà la Plaça Major del poble. Més de 20 expositors ompliran el cor de Llançà a partir d'aquest divendres 23 de juny i fins el diumenge 25 de juny, amb diverses activitats programades. Exposicions d'eines formatgeres o formatges gegants, tallers infantils on els més petits aprendran a munyir o a fer el seu formatge, concursos, màgia i, es clar, degustació de formatges internacionals. Un cap de setmana intens pels paladars formatgers, ideal per recuperar energies invertides durant la revetlla de Sant Joan. Bon profit!

Més informació: 

Consulta tot el programa a www.visitllanca.cat 

També et pot interessar