Foto: 

Cedida
Vinya empordanesa

Vi amb DO Empordà, habemus festival

Neix el Vívid, un festival dedicat a la viticultura de l’Alt i el Baix Empordà amb més de 50 activitats
Surtdecasa Empordà
,
28/03/2014
Menjar i beure
La marca DO Empordà creix a marxes forçades. Cada dia ens arriben notícies que certifiquen la salut i bona imatge de què gaudeix el nostre vi –dins i fora de la comarca–, dibuixant-li un futur benaurat. Després que la Guia de Vins de Catalunya premiés amb la millor nota un centenar de vins DO Empordà i que la Guia d’Enoturisme de l’Empordà fos reconeguda pels premis Gourmand amb el Best Wine Tourism Book, el nostre vi sembla assolir el seu punt més dolç amb el naixement del Vívid, un festival dedicat íntegrament al vi de l’Alt i el Baix Empordà que durant tot el mes d’abril acollirà més d’una cinquantena d’activitats relacionades amb l’enologia. L'objectiu: reivindicar i amplificar l’actiu vitivinícola empordanès al món i donar-li la última empenta que el permeti obtenir, per fi, la certificació de la Ruta del Vi.

Estem d’enhorabona. Els premis i els reconeixements que ha rebut durant els últims anys el vi amb DO Empordà estan derivant en iniciatives tan ambicioses i il·lusionants com la del Vívid, un festival promogut pel Club de la Ruta del Vi DO Empordà, el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i la Diputació de Girona que vol esdevenir en una cita de gran tonatge en l’àmbit de la promoció vitivinícola de territori. Que transcorri al llarg de tot un mes i compti amb aproximadament 60 activitats, n’és una evidència. Un mes atapeït d'activitats on autòctons i visitants podran gaudir d'experiències memorables lligades a la viticultura empordanesa, però també a altres actius de pes a la nostra comarca com el turisme, la gastronomia, l’esport o l’entorn natural. Ben mirat, el Vívid és una gran finestra a tot allò que l’Empordà ofereix.


El ventall d’activitats que proposa el Vívid és amplíssim (cursos d’iniciació, tastos, actuacions de teatre o música maridades amb vi, tallers de cuina, conferències, visites guiades, propostes gastronòmiques o esportives...) i s’escampa per tota la geografia empordanesa. Val la pena destacar propostes originals com la degustació de vins acompanyada de Jazz (4 abril a les 19h, Casa Martínez Lozano, Llançà), l’Enocaiac “Ruta del vi” (5 abril a les 11h, Sk Kayak, Llançà) o el plat fort del festival, la conferència magistral que tindrà lloc al Teatre-Museu Dalí de Figueres a càrrec de Josep Roca, propietari i sommelier del millor restaurant del món, El Celler de Can Roca (14 abril a les 19h). Només en són tres exemples. Al seu web hi podeu consultar les més de 50 activitats que recull el programa complert.
 

  • imatge de control 1per1

A

També et pot interessar