Foto: 

Ajuntament de Platja d'Aro
Fent ballar els mocadors amb el so de La Bella Lola i El Meu Avi

Havaneres i Cançons de Taverna, un clàssic de l'estiu a Platja d'Aro

Son de l’Havana, Susanna del Saz i Fonso Castillo i Port-Bo a la 37a Cantada d'Havaneres de Platja d'Aro
Surtdecasa Empordà
,
10/07/2019
Música
Potser no és la més antiga, però la Cantada d'Havaneres i Cançons de Taverna al Cavall Bernat de Platja d'Aro arriba, aquest dissabte, 13 de juliol, a la seva 37a edició. Una proposta amb un llarg recorregut que actualment està emmarcada dins del Cicle d'Havaneres i Sardanes, un petit festival que vol portar aquests gèneres musicals tant característics i emblemàtics de la nostra terra als diferents espais de la població. Enguany el cartell serà a ser la combinació de tres de les formacions més consolidades del gènere, cadascuna des del seu propi estil, tres maneres d'entendre les havaneres. L'estil més refrescant de Son de l'Havana, el clàssic i tradicional estil dels palafrugellencs Port Bo, i l'estil més femení de Susanna del Saz, acompanyada per Fonso Castillo. Un concert a la fresca, sota la llum de les estrelles de l'estiu, que com a cloenda tindrà el cant conjunt de La Bella Lola i El Meu Avi.
Son de l'Havana
Obriran la vetllada amb un grup format per quatre músics de dilatada trajectòria professional: Josep Lluís Blázquez (tenor i veu), Llorenç Fernández (guitarra i veu), Oriol Roca (cors i contrabaix) i Jose M. Olaya (acordió), que ofereixen nous matisos amb fusió de ritmes i harmonies a les seves havaneres, rumbes, música catalana d’autor, balades, valsets mariners, son cubà, tango o boleros.
 
 
Susanna del Saz i Fonso Castillo
Una altra de les apostes d’enguany és la fusió d’estils que representen la cantant Susanna del Saz (amb una llarga trajectòria en havaneres, musicals, òperes de petit format i estàndards de jazz), conjuntament amb Fonso Castillo, guitarrista i membre fundador de Gazpacho, un dels grups de rumba catalana amb tocs de pop i rock més populars i amb més projecció de les comarques de Girona. Un repertori clàssic que barreja temes de Buena Vista Social Club, o fins i tot d'Edith Piaf.
 
 
Port Bo
Port Bo és un dels grups clàssics d'havaneres de Palafrugell, varen néixer el 1966 i són un dels grups impulsors de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell. Durant les diferents etapes del grup s’han enregistrat 23 discos amb més de 220 temes diferents. El repertori heretat en gran part dels vells cantaires de Calella, està format per havaneres clàssiques i noves. En l'actualitat el grup el formen, Josep Nadal (tenor), Irineo Ferrer (Mineu) baríton i Carles Casanovas veu baixa, guitarra i direcció musical.
 

Més informació: 

A

També et pot interessar