Plomes i reclams

Foto: 

Cedida
Teatre 'Plomes i reclams'

Els 8 esdeveniments per celebrar el 8M a la demarcació de Girona

Us hem preparat una selecció d'algunes de les coses que pots fer per celebrar el Dia Internacional de les Dones
Surtdecasa Girona
,
02/03/2020
Activa't
La vaga general de l’any 2018 va esdevenir una mobilització històrica arreu de l’Estat amb un total de 120 ciutats amb els carrers plens reivindicant els drets de les dones. Arran d’aquell moviment, a poc a poc, han anat sorgint organitzacions, associacions i col·lectius feministes que han provocat que cada cop més, els esdeveniments socioculturals proliferin durant el mes de març al nostre territori. Des de Surtdecasa, us proposem uns quants plans imperdibles de la demarcació de Girona.

1. Ballem per totes
'Autèntiques, salvatges, divines i ben humanes: Ballem per totes!'.  A la plaça Independència, a Girona, s'ha organitzat un aquelarre festiu que començarà a les 10 hores amb un altar i una meditació per les dones precedents, i seguirà amb una meditació en agraïment a totes les dones. A continuació, hi haurà un ball i després micro obert amb grans dones, músiques, poetes, àvies, mares, filles i germanes. Es recomana portar roba lila o verda.
Quan i on? Diumenge 8 de març a partir de les 10h a la plaça Independència de Girona.

2. Teatre 'Plomes i reclams'
Tant pot muntar un concert apocalíptic (Àries de reservat) com un espectacle ornitològic. Marc Rosich, acompanyat per alguns dels seus còmplices de bogeries habituals, s'ha inspirat en trinats, amanyacs i refilets de la història de la música per compondre una proclama feminista. La seva protagonista és Papagena, l’ocellaire de 'La flauta màgica' de Mozart, farta de ser només una figura decorativa.
Quan i on? Del 6 al 8 de març a la Sala Planeta de Girona.

  • imatge de control 1per1

3. Street dance i 'Un violador al teu camí'
En el marc dels actes del Dia Internacional de les Dones de Porqueres, es durà a terme una acció reivindicativa contra la violència masclista que s’estén per tot el món, la performance feminista que va sorgir a Xile 'Un violador al teu camí'. Les professores d’Street dance i Hip Hop del Centre Cívic de Porqueres proposen una nova versió 'El culpable ets tu', amb una coreografia inspirada en l’original i que convida totes les dones del municipi i comarca a participar-hi. La lletra de la cançó i l’enllaç del vídeo de l’assaig es podran trobar a les xarxes i al díptic del programa.
Quan i on? Diumenge 8 de març a partir de les 12h al Centre Cívic de Porqueres.

4. Xerrada-espectacle audiovisual 'Memòries líquides, veus del safareig' amb Rosa Vendrell
Al Centre Cívic Sant Narcís, amb motiu de la commemoració del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones, es duran a terme un seguit d'activitats com xerrades o exposicions, entre altres, sota el lema 'Fem Memòria'. Divendres hi haurà la xerrada-espectacle audiovisual 'Memòries líquides, veus del safareig' amb Rosa Vendrell.
Quan i on?  Divendres 6 de març, a les 19h al Centre Cívic Sant Narcís.


Fotograma de Cachada

5. Cicle cinema de dones
Tercera ecició del cicle Cinema de Dones, que oferirà la projecció de pel·licules dirigides per dones o des d'un punt de vista feminista. La programa també inclou una sessió del Club de Lectura on es comentarà el llibre 'Queda’t amb mi' d'Ayòbámi Adébáyò, una autora nigeriana amb una veu forta, amb sentit de l’humor i disposada a destapar les vergonyes i els tabús culturals que envolten.
Quan i on? Diferents dies al Centre Cívic de Porqueres.

6. Cachada, el documental del mes
En el marc del cicle El Documental del Mes es projectarà el documental 'Cachada', de Marlén Viñayo, en què cinc venedores ambulants d'El Salvador exposen les seves vides en un taller de teatre. allà parlen de les seves vivències als mercats i a les seves llars, la qual cosa els permet reviure els traumes que han patit al llarg de la seva vida. 
Quan i on? Dijous 12 de març, a les 20h al Centre Cívic Santa Eugènia de Girona.

7. Teatre '24 hores a la vida d'una dona' 
Basat en l'obra d'Stefan Sweig,  teatre amb '24 hores a la vida d'una dona' a càrrec de LaMarsò Produce, una obra que fa reflexionar sobre els misteris de la naturalesa humana, a través d’una història emocionant, tòrrida, trepidant, amb una irònica mirada sobre la societat i uns personatges plens de força que es debatran entre el bé i el mal. La Senyora C, una aristòcrata que acaba d’enviudar observa una nit al casino de Montecarlo a un jove jugador que perd tots els seus diners a la ruleta. Desesperat, el jove abandona el local i ella, després de seguir-lo, aconsegueix evitar el seu suïcidi.
Quan i on? Divendres 6 de març, a les 20:30h al Teatre Municipal de Girona.

8. Castell de dones a Olot
La imatge del castell dels Xerrics tornarà a repetir-se el proper diumenge 8 de març amb motiu del Dia Internacional de les Dones, tot i que la gran novetat serà que el castell, en aquesta ocasió, estarà format íntegrament per dones. Els Xerrics han decidit sumar-se als actes de commemoració, i coincidint amb el 8M han volgut que l’acció sigui amb caràcter femení. La colla calcula que necessita un mínim de 60 dones per poder fer un bon castell el proper 8 de març, de manera que anima a totes les garrotxines a sumar-se a la iniciativa
Quan i on? Diumenge 8 de març, a partir de les 12h a la Plaça Major d'Olot

A

També et pot interessar