Tribade

Foto: 

Cedida
Tribade

Les 8 activitats culturals per celebrar el 8 de març a la demarcació de Girona

Espectacles, concerts, cinema, literatura i més per reivindicar els drets de les dones
Surtdecasa Girona
,
04/03/2019
Activa't
A part de les mobilitzacions al carrer, enguany a la demarcació de Girona podem trobar diferents activitats culturals i artístiques per reflexionar i reivindicar la igualtat de drets de les dones i per posar de manifest com han estat vulnerats al llarg de la història. Hem seleccionat algunes cites imperdibles de l'agenda d'aquests dies previs al 8 de març. Dona-hi un cop d'ull!

1. Jocs Feministes
Jocs per totes les edats, però sobretot per estimular els coneixements sobre cultura feminista. Quin país va ser el primer en aprovar una llei contra la discriminació de les persones homosexuals? Quina causa ha defensat l'activista Justa Montero? Coneixes alguna de les principals fotògrafes que van documentar la Guerra Civil espanyola? El Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora d'ONG Solidàries us proposa una tarda de jocs feministes, amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. La sessió té com a doble objectiu, d'una banda, donar a conèixer els jocs i altres recursos sobre gènere i igualtat del CeDRe de la Coordinadora, i de l'altra, passar una bona estona alhora que ampliem coneixements feministes. 
> Més informació

2. Contes de bona nit per a nenes rebels
Hi havia una vegada una princesa... una princesa? No! Hi havia una vegada cent dones que van canviar el món. De Serena Williams a Malala Yousafzai, de Coco Chanel a Frida Kalo, d’Hipàtia a Michelle Obama, aquest llibre narra les vides extraordinàries de cent dones valentes i, a més, conté les il•lustracions de seixanta artistes d'arreu del món. Científiques, astronautes, aixecadores de pesos, jutgesses, xefs... Cent exemples de determinació i audàcia per a les grans somiadores.
> Més informació

3. Docs del mes. Bobbi Jene
Coneixes el Documental del Mes? Mirades úniques a la realitat premiades als millors festivals i en versió original subtitulada al català. Aquest mes toca Bobbi Jene d’Elvira Lind. Després de 10 anys d’èxit i fama a Israel, la prestigiosa ballarina Bobbi Jene, pren la difícil decisió de tornar als Estats Units i treballar de forma independent. Als 30 anys, i bojament enamorada d’un jove ballarí israelià, haurà d’afrontar les conseqüències de deixar l’estabilitat i la zona de confort i lluitar pel seu art en solitari, que esdevindrà més personal i trencador que mai. Assistim a la lluita d’una dona per a la seva independència, tornant a un país que va preferir deixar anys enrere i a una família de fortes conviccions catòliques. 
> Més informació

4. Sóc La Mercè
Emmarcat en la programació de Les nits del Centre, hi ha un espectacle que també té un rerefons feminista. ‘Sóc la Mercè’ d’Elena Ballester Pi, qui narra la història de la Mercè, que ha viscut tota la vida en una casa de pagès al Montseny i arriba a la ciutat de Barcelona a fer de minyona de la Senyora Piedad Lorenzo Robles de Castillejos sense saber el què s’hi trobarà.
> Més informació

5. 'Shirley Valentine'
Aquest és un clàssic que està de gira, però que és perfecte per l'ocasió. Un monòleg còmic interpretat per Mercè Arànega que parla de la possibilitat de canvi i del coratge de viure. I ho fa d’una manera tan vital, tendra i divertida alhora que no podem fer res més que deixar-nos arrossegar per la força de la seva protagonista.
> Més informació

6. La Creativa presenta 'Al Camerino'
Riure's d'un mateix i de la mateixa vida és quelcom imprescindible per ser feliç. La dona pot ser irònica, maquiavèlica, seductora, burlesca i tot el conjunt de coses que es proposi perquè una dona... és en si la font de la vida. Per ella i per totes vosaltres, aquestes dues artistes ens prometen que darrere les càmeres i els escenaris hi ha tot un món per descobrir.  Lluitadores i encisadores alhora jugaran amb nosaltres i ens faran descobrir les sàtires que s'amaguen darrere les cortines...
> Més informació

7. Hip Hop al parc
Tribade és un trio femení de rap format a Barcelona per les MCs Bittah, Masiva Lulla i Sombra Alor. Belén Natalí, cantant i compositora multifacètica i independent, apassionada de la música negra, els ritmes jamaicans, dub, trip-hop. r&b, soul, reggae i hip hop.  Daura Mangara és un poeta i MC banyolí, nascut ara fa vint-i-cinc anys. La seva passió per la música l'ha portat a emprar-la com un mitjà de reivindicació i crítica, tant social com personal.
> Més informació

8. Teatre 'Converses amb el meu úter i altes interlocutors'
Teatre 'Converses amb el meu úter i altres interlocutors', és una peça de teatre autodocumental on es reflexiona sobre la dubtosa llibertat que tenim per ser pares i mares, sobre les expectatives socials que ens travessen fins a fer-nos creure que els nostres desitjos són genuïns, propis, lliures. Quanta llibertat ens queda un cop atravessades l'entorn proper, la cultura, la societat i el capitalisme? Una obra que et permetrà reflexionar sobre com ens condicionen els dispositius socials.
> Més informació
 

A

També et pot interessar