Foto: 

PIXABAY

Les 5 sortides amb infants a les terres gironines

Sortim de casa i gaudim de les millors propostes culturals i de natura de les comarques del Gironès, la Selva i el Pla de l'Estany
Surtdecasa Girona
,
03/08/2017
Activa't
Sou dels que preferiu gaudir de les vacances familiars ben a prop de casa? Des de Surtdecasa.cat, us proposem algunes de les propostes de proximitat més interessant de les nostres comarques. Anar a veure i identificar ocells, fer una remullada a unes gorgues enmig de la natura, descobrir jaciments neolítics o fer una volta en kayak són només algunes de les que podreu escollir al nostre recull especial. Gaudim del patrimoni cultural i paisatgístic de les terres gironines amb els més petits de casa!

1. Anem a veure ocells als Estanys de Sils 

En ple cor de la comarca de la Selva, trobem els Estanys de Sils, una de les poques zones humides naturals i el darrer vestigi de què era el llac més gran de Catalunya. Es tracta d'un espai natural de gran interès amb aguaits repartits per la zona per poder observar atentament i en silenci els ocells que s'hi apropen. Durant la passejada, podrem veure plantes aquàtiques, canyissars, salze blanc, el freixe i molts altres arbres de ribera, i ocells com el rossinyol bord, el martinet blanc o el bernat pescaire. Una excursioneta de pocs quilòmetres que podem fer tota la família durant un matí!

 

2. Viatgem en família al neolític 

Fem una visita a l'interior de les cabanes ambientades del Parc de la Draga i descobrim l'únic jaciment neolític d'ambient lacustre de tota la península Ibèrica. Voleu conèixer com era la vida dels homes i les dones que vivien en aquella època, els aliments que menjaven i les cordes i eines de fusta que utilitzaven al seu dia a dia? Tots els de casa, des dels més grans als més menuts, podem viatjar pel temps amb una visita guiada d'allò més antiga! Cal reserva prèvia a Arqueolític als telèfons 972 57 64 99 i 609 135 077 o a arqueolitic@arqueolitic.com. 

 

3. Pedalegem per l'antic carrilet 

Teniu canalla més gran i voleu fer una bona excursió? Descobrim l'antic carrilet! Ja fa més de trenta anys que el carrilet que unia Girona i Olot va deixar de funcionar. Aquest tram de via verda, però, ara té una altra utilitat. Avui és un carril bici per fer excursions per les comarques del Gironès i la Garrotxa. Et recomanem fer l'excursió que parteix del Pavelló de Salt i que arriba fins a l'antiga estació de Sant Julià del Llor i Bonmatí. Un cop travessem les hortes de Salt, i al costat de les deveses, podem desviar-nos fins al pla dels Socs, una àmplia clariana que havia estat una antiga illa del Ter i que actualment està en un molt bon estat de conservació. Ens creuarem amb diferents basses que són refugi de nombroses aus i de mamífers tan emblemàtics com la recuperada llúdriga. Si seguim el carrilet, trobarem al cap de pocs quilòmetres el municipi de Bescanó. El més estacat d'aquest tram són les centrals hidroelèctriques modernistes associades a l'aprofitament energètic del riu i dels canals laterals. També és una bona parada per anar al WC de l'antiga estació del carrilet. A l'altre costat del riu, per acabar l'excursió, hi ha la població de Bonmatí. És interessant baixar de la bicicleta per conèixer un dels municipis més nous de Catalunya i, també, una de les colònies que va aprofitar l'aigua del Ter pel funcionament de la indústria tèxtil. El poble disposa d'alguns bars per poder prendre alguna cosa i agafar forces per la tornada. La distància entre el principi i el final és de 21 quilòmetres, i amb bicicleta es pot tardar, aproximadament, 1 hora i 20 minuts. 

 

4. Fem una remullada a les gorgues de la riera de Canet 

Una bona alternativa a la platja són les gorgues, i als més petits de la casa podran remullar-se i nedar com si fossin llúdrigues. Pels amants de la muntanya i la natura, les gorgues de Canet són un autèntic refugi de diversió i relax. La riera de Canet, o Tornavellins, neix sota la muntanya de Rocacorba i va serpentejant al llarg del seu curs formant balmes i petites cascades. Un dels punts més especials és el de les gorgues de la Font de la Torre, d'origen volcànic, produïdes per l'impacte contra les parets dels materials del llit del riu que arrossega l'aigua. Envoltades de roures, alzines, pollancres, freixes de filla petita i vegetació aquàtica com la nimfa de bosc o la panàxia, creen un paisatge natural espectacular que combina amb la part més històrica de la font de la Torre i la resta de l'antic molí amb la resclosa i un parell de ponts. 

 

5. Fem una volta amb kayak a l'Estany de Banyoles 

L'Estany s'ha convertit en un signe d'identitat de la ciutat de Banyoles i de la resta de la comarca. I no és per menys, ja que es tracta del llac natural més gran de Catalunya i té un valor ecològic incalculable. Juntament amb els estanyols que l'envolten, té el sistema lacustre càrstic més important del país, un fet que l'ha fet famós entre la comunitat científica. Una bona proposta per gaudir de la bellesa del paratge és fer la volta a l'estany amb el kayak o la Barca Tirona, dues opcions que ens permetran recórrer diferents punts de la zona, viure una aventura en un estany de grans llegendes i gaudir d'un paisatge encisador. Ep! I no us oblideu de fer una banyada obligatòria per refrescar-vos un cop hàgiu acabat!

A

També et pot interessar