Foto: 

Ajuntament de Blanes
Imatge de la inauguració de l'exposició

Tot el que vull per Nadal és... cultura 

La ciutat de Blanes promou el consum d'art plàstic i d'espectacles teatrals amb RegalArt fins al 5 de gener 
Nina Pagès
,
20/12/2016
Activa't

El consum cultural en comptes de la cultura del consum. L'Ajuntament de Blanes s'ha proposat promoure unes festes nadalenques més sostenibles i propiciar una reflexió social envers el canvi de concepte, més responsable i satisfactori pel ciutadà. 

RegalArt aplega a la Sala García-Tornel del Carrer Ample les creacions d'artistes locals o vinculats a la vila, així com entrades per a la nova programació del Teatre de la Costa Brava Sud de Blanes i altres productes d'edició municipal. Tot a preus molt assequibles i amb importants descomptes, que s'ofereixen coincidint amb unes dates especialment significatives pels regals que s'acostumen a fer.

 

Peces d'art blanenc i internacional 

Pel que fa a les obres, s'exposen un total de 17 creacions d'homes i dones, on es barregen emblemàtics artistes internacionals consolidats i joves promeses emergents. Els dibuixos, pintures i fotografies estan signades per Albert Arribas, Quim Serrano, Esteban Maroto, Isaac Ulam, Anna Baucis, Anna Brugada, Anna Tordera, Fèlix Gallent, Francesc Orench, Georgina Parrilla, Jesús Meneses, Joan Gaitán, Margarita Arqués, Maria López, Ma Sagrario Guerrero, Susanna Martín i Teresa Ramos.

Cada artista exposa fins a tres obres pròpies, amb un ventall de preus molt gran: des d'un mínim de 25 € fins a un màxim de 300 € la més cara. Quan una persona estigui interessada a adquirir alguna peça, es marcarà com a reservada, i llavors, l'Ajuntament de Blanes es posarà en contacte amb el seu autor o autora perquè puguin acordar la venda. Un cop estigui efectuada, l'artista tindrà dret a substituir l'obra per una altra de creació pròpia.

Cada comprador o compradora pot reservar fins a un màxim de tres obres però, en tractar-se d'un espai expositiu que no aplica cap tipus de comissió ni percentatge, serà el mateix artista qui li vendrà directament. Per tancar la compra, client i artista hauran de concertar una trobada i efectuar la transacció, sense intermediaris. 

 

Propostes teatrals i publicacions municipals 

Un altre producte cultural que es podrà adquirir a través de RegalArt són entrades per a la programació professional del primer semestre del 2017 a la sala de Blanes del Teatre de la Costa Brava Sud. L'avantatge és que s'hi aplicarà un 15% de descompte sobre el preu establert. La programació inclou vuit espectacles que, com és habitual, portaran a Blanes una selecció d'obres destacades de l'escena catalana, protagonitzada per noms propis com Ramon Madaula, Roger Coma o David Bagés, entre d'altres. Cinc de les actuacions són teatrals, dues altres són de dansa, amb les Companyies XeviXaviXou i Forever Rey del Pop, i una vuitena és musical, a càrrec d'X-Tramp Show.

També es poden comprar publicacions municipals relacionades amb el patrimoni blanenc que es coordinen des de l'Arxiu Municipal de Blanes. Hi ha llibres d'història, la revista Blanda, catàlegs d'exposicions de Fotografia, Art, Poesia, etc. En total, 34 títols diferents que compten amb un preu ara rebaixat amb motiu de RegalArt, i que van entre els 3 € i els 10 €. Una bona oportunitat per intentar trobar exemplars antics que encara estan a l'abast dels lectors. 

 

Més informació: 

RegalArt

Oberta cada dia, de dilluns a diumenge, de 17 a 21 h.

Es podrà visitar fins a la vigília de Reis, el 5 de gener.

A

També et pot interessar