Espectacles
,
2023

Espectacle 'El mar: visió d'uns nens que no l'han vist mai'

Espectacle 'El mar: visió d'uns nens que no l'han vist mai' dirigit per Xavier Bobés, un mag del teatre d'objectes, i Alberto Conejero, destacat dramaturg i poeta, que en aquesta ocasió s'ajunten per estrenar una obra de teatre poètic, documental i d'objectes basada en les redaccions d'uns nens que no han vist mai el mar i el seu mestre Antoni Bena.

Funció accessible amb audiodescripció, subtítols, bucle magnètic i so amplificat amb auriculars.

Sinopsi: 

L'any 1934 el jove mestre català Antoni Benaiges arriba a l'escola rural de Bañuelos de Bureba, un petit poble de Burgos. Pocs mesos després paga de la seva butxaca una empremta i un gramòfon. Des d'aquell mateix any, els nens i les nenes publiquen les seves emocions, somnis i pensaments.

El mes de gener de 1936, els nens i les nenes publiquen 'El mar. Visión de unos niños que no lo han visto nunca'. El quadern "conté, en format de vers, més que de prosa, les expressions dels escolars de com s'imaginen el mar, les seves pors i els seus somnis". El mestre els promet que aquell mateix estiu els portarà a Catalunya perquè coneguin el mar.

El 25 de juliol de 1936 Benaiges és afusellat. La promesa del mestre ja no es podrà complir.

Preu: 

De 6 a 22€ | Comprar entrada aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Autoria i direcció: Xavier Bobés i Alberto Conejero
Intèrprets: Xavier Bobés i Sergi Torrecilla
Assessorament documental i fotografies: Sergi Bernal

Dramatúrgia: Alberto Conejero, a partir de textos de les nenes i nens de l'escola de Bañuelos de Bureba, del seu mestre Antoni Benaiges, Marina Garcés i Alberto Conejero. 

Música original: Antonio José Martínez Palacios (1902-1936), en gravacions de José Luis Bernardo de Quirós i Elisa Rapado Jambrina.

Més informació: