Família
,
2024
Dissabte 29 de juny
Diversos espais
Sant Hilari Sacalm

Embruix

15a edició de l'Embruix, esdeveniment cultural que s'inspira en llegendes i històries de bruixes i bruixots de segles enrere ambientades als boscos de les Guilleries.

L'espectacle nocturn 'Sàbat de bruixes, guilla que fuig' consistirà en la representació de diverses llegendes en un recorregut per diversos punts del poble que finalitzarà al Castell d'en Roca, als afores del municipi. S'hi veuran nimfes, bruixes, dimonis i els elements de la natura: aigua, foc, terra i aire.

Una particularitat d'aquest 2024 és que una les representacions està basada en fets reals i és la història de Mariana Corbera, que va ser acusada de bruixeria i jutjada l'any 1618 pel tribunal de la Baronia de Savassona. Corbera va morir a la forca el 1619.

De dia es faran diverses activitats relacionades amb l'Embruix: un taller de destil·lació d'espígol, elaboració d'un ram protector i un ungüent de 'pericó', explicació de les propietats de les herbes remeieres de 'la infusió de les Guilleries', rutes guiades relacionades amb llegendes locals, tallers infantils i jocs del bosc i un tastet del còctel de les Guilleries.

Programa: 

Consulta'l aquí (enllaç)

Organitza: 

Ajuntament de Sant Hilari Sacalm

  • imatge de control 1per1