Sant Hilari Sacalm
Sant Hilari Sacalm
Plaça Dr. Robert, s/n
17403 - Sant Hilari Sacalm
  • 972 869 686
  • oficinadeturisme@santhilari.cat
Descobreix Sant Hilari

Sant Hilari, conegut també com 'La vila de les 100 fonts', és un poble tranquil i alhora ple d’activitat, amb passat i també un gran futur, que ha crescut en harmonia amb els ritmes de la terra i de l’aigua. On es viu bé, es respira sa i es conserva l’essència d’un tarannà popular que ens fa singulars i autèntics.

Sant Hilari té de tot: carrers i places amb història, edificis senyorials de l’antic centre d’estiueig, fonts emblemàtiques, construccions catalogades, paisatges amb vistes sorprenents i centres que expliquen l’essència del poble que flueix al ritme de l’aigua.

> Descobreix els llocs d'interès aquí (enllaç)

Itineraris i rutes

Els boscos i paratges dels voltants de Sant Hilari tenen un munt d’atractius naturals perfectes perquè els descobreixis caminant, corrent, amb BTT o com vulguis. Rutes per a tots els gustos i interessos. Escull la teva, endinsat-hi i gaudeix de cada pas.

> Consulta rutes a peu aquí (enllaç)
> Consulta rutes en bicicleta aquí (enllaç)

Fires, festes i tradicions

Sant Hilari és un poble actiu, motivat i compromès amb les seves festes i manifestacions culturals. 

Destaquen: 
- Via Crucis Vivent
- Festa Major
- Fira Guilleries

> Més detalls aquí (enllaç)

Les Guilleries
Les Guilleries Km0

El relleu ondulat del massís de les Guilleries dibuixa una comarca natural que ha preservat la seva cultura i particularitats al llarg del temps. Un territori amb arrels, vinculat a l’entorn, que gaudeix del seu propi estil de vida. La capital d’aquesta comarca natural és Sant Hilari Sacalm.

Les Guilleries, precisament pel seu caràcter muntanyós i feréstec, han estat durant molts anys un espai inhòspit i desconegut. D’aquí n’han sorgit un bon nombre d’històries i llegendes; També personatges que amb aquest caràcter feréstec de la Guilleries han estat reconeguts arreu del país, com en Joan de Serrallonga (s. XVII), el bandoler amb més renom de Catalunya, i esdevingut mite per la literatura i la cultura popular o bé, el General Josep Moragues, heroi i màrtir de Catalunya que amb la seva valentia va esdevenir un lluitador exemplar en la defensa de la causa catalana durant la Guerra de Successió.

> Consulta els municipis de les Guilleries aquí (enllaç)

Més informació

Deixa’t portar per l’encant d’un entorn natural on tens molt per descobrir i per la singularitat d’una població que t’acollirà amb els braços oberts. Vine a Sant Hilari Sacalm! Et mostrarem els nostres paratges, tradicions i tot allò que els boscos protectors de les Guilleries ens regalen perquè en gaudim, amb calma, amb tu.

Horaris

De dilluns a divendres: de 10 a 14h i de 16:30 a 19:30h
Dissabtes, diumenges i festius: de 9 a 14h i de 16:30 a 19:30h