Dins, d'Alba Danés

Foto: 

Alba Danés

‘Dins’, un refugi artístic a la ciutat

La instal•lació amb les fotografies d’Alba Danés s’inaugurarà el 27 de març al Bòlit_StNicolau
Nina Pagès
,
17/03/2015
Arts
“Volem proposar al visitant un parèntesi dins la rutina que li permeti repensar cadascuna de les accions que es duen a terme dia a dia”

Durant una estada professional a Besançon el 2007, la fotògrafa olotina Alba Danés va realitzar un diari personal amb els instants fotogràfics que anava captant amb la seva càmera analògica. A partir d’aquest arxiu documental, les comissàries Valentina Kalaydjian i Ariadna Lorenzo van pensar i crear ‘Dins’, un projecte de disseny gràfic i so que veurà la llum el proper 27 de març al Bòlit_StNicolau, a la Plaça de Santa Llúcia. 

Amb la frase “You notice things if you pay attention” (notes coses quan pares atenció) de la pel•lícula ‘In the mood for love’, la instal•lació ens presenta una sèrie de fotografies sobre vivències, escenes quotidianes i detalls costumistes de l’etapa en què l’artista va viure i treballar a França.

“Parla de temes que es troben a cavall de la literatura, la fotografia, el cinema o la performance, entre d’altres arts”, comenta Ariadna Lorenzo. Segons ens expliquen les joves comissàries, el que intenta l’exposició és presentar al públic un refugi per poder escapar i descobrir-se a si mateix. “Volem proposar al visitant un parèntesi dins la rutina que li permeti repensar cadascuna de les accions que es duen a terme dia a dia”, afegeix.

‘Dins’ és el projecte guanyador de la beca de ‘Primer Comissariat’ del Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, que enguany celebra la segona edició i que es proposa en col•laboració amb Mostrar’t de l’Estació Espai Jove. Els objectius d’aquesta convocatòria són oferir l’oportunitat de realitzar el primer comissariat a joves que tenen interès a desenvolupar projectes expositius d’art contemporani i donar suport a les carreres professionals dels artistes gironins. 

Paral•lelament a la presentació, les autores han llançat a la xarxa social Instagram un concurs en què, mitjançant l’etiqueta #dinsmeu, els visitants podran fer el seu propi diari personal fotogràfic seguint l’estil de l’exposició. 

A

També et pot interessar