Foto: 

CEDIDA
Museu d'Arqueologia de Girona

Les 5 activitats més destacades del Dia Internacional dels Museus a Girona

Música, gastronomia, exposicions i ombres xineses dins dels principals museus de la ciutat
Surtdecasa Girona
,
12/05/2016
Arts
El Dia Internacional dels Museus se celebra, cada any, el 18 de maig arreu de Catalunya. L’edició d’enguany està dedicada al tema Museus i Paisatges Culturals, amb l’objectiu de reconèixer el paper que juguen els museus en l’educació i l’enriquiment de les cultures. Per posar-ho de relleu, la majoria de museus de les nostres comarques organitzen una gran quantitat d’activitats el mateix dia 18 de maig o els dies posteriors. Vols saber quines són les propostes que creiem que són més interessants del Gironès, la Selva i el Pla de l’Estany?

1. Ombres xineses al Museu del Cinema
Si sou uns apassionats del cinema, aquesta és la vostra oportunitat per conèixer un dels museus més importants del setè art al nostre país. Podeu fer-ho el pròxim dimecres 18 de maig durant la jornada de portes obertes o bé el 21 de maig amb '10 anys d'ombres. Un espectacle de Valeria Guglietti', un espectacle homenatge a la trajectòria de la companyia d'ombres xineses de Valeria Guglietti. L'activitat de Nit de Museus, que tindrà lloc a les 19.30 h, reunirà diferents arts que amaguen les ombres, com el cinema mut, la màgia, les titelles, el còmic, les arts visuals, la música, el teatre i la figura animada.

  • imatge de control 1per1

 

2. Fusió d'art i gastronomia al Museu d'Art de Girona
El mateix dia, els jardins del Md'A s'ompliran, a partir de les 21.30 h, de música i art a través dels ritmes del DJ DomJordiPlayPause amb l'acompanyament de projeccions sobre els museus gironins. Durant aquesta sessió musical sense barreres d'estil, els assistents podran gaudir de creps dolces i salades i un assortit de formatges a preus populars elaborats per Ham Session. A més, a partir de les 18 h de la tarda, tothom qui ho desitgi podrà visitar el museu de forma gratuïta.

 

3. El Mediterrani i els jueus polonesos al Museu d'Història dels Jueus
Rusó Sala (cantautora) i Coral Ríos (ballarina) ens conviden a aventurar-nos per l'imaginari mediterrani a través de la guitarra, la veu i la dansa. El 21 de maig, a partir de les 20.30 h, el duet ens oferirà un diàleg artístic amb mostres de cançó d'autor, música sefardita i araboandalusa per endinsar-nos en l'herència i el present de la nostra Mediterrània. Aquest mateix dia i, també, el 18 de maig, els assistents podran visitar el museu i les seves exposicions. Us recomanem 'I continuo veient les seves cares. Fotografies dels jueus polonesos', una exposició que retrata la realitat d'aquelles persones durant l'Holocaust nazi. Fruit d'una iniciativa de la Fundació Shalom, que el 1994 va adreçar una crida internacional demanant la donació de fotografies de jueus polonesos, aquesta mostra del museu inclou retalls del passat de jueus repartits a Israel, Veneçuela, el Brasil, Estats Units, Itàlia, Argentina o Canadà.

 

4. Història i música d'autor al Museu d'Història de Girona
Dins de l'emblemàtic edifici del convent de Sant Antoni del segle XVII, podrem celebrar el Dia Internacional dels Museus amb una bona dosis de música i història. El pròxim 21 de maig, el museu obre les portes durant tot el dia per mostrar als gironins i gironines el llegat de la seva ciutat, des de la Gerunda, passant per l'època medieval, moderna i la Guerra del Francès, fins a arribar a la II República, la Guerra Civil, el Franquisme i les bombes sobre Girona. A més, Emma Youth, cantant amb unes fortes arrels a la música negra, ens oferirà un concert en solitari i acústic a les 20.30 h amb un repertori de composicions pròpies i versions d'altres artistes internacionals.

 

5. Jazz al Museu d'Arqueologia de Girona
Els Beats Wear Suit són un nou projecte musical ideat per interpretar repertori d'ambient en diferents esdeveniments socials i privats. El dissabte, podrem escoltar el duet format per Julià Ruiz (piano) i Joan Tomàs (contrabaix) a Sant Pere Galligants, a partir de les 20.30 h. Es tracta d'un concert gratuït dins de Nit de Músics en què descobrirem estàndards de jazz de totes les èpoques, música llatina, boleros, bossa nova, música clàssica, tangos i bandes sonores. A més, tant el 18 com el 21 de maig, el museu obrirà les seves portes al públic per mostrar el seu interior. Una de les propostes més interessants del moment és 'Tres mosaics, tres museus. 140 anys dels mosaics romans de Bell-lloc', una exposició que posa en relleu el conjunt de mosaics figurats d'època romana localitzats a finals del s. XIX i primera meitat del XX a la masia de can Pau Birol de Girona.

Més informació: 

Bonus track

Música clàssica a la Casa Masó
Què millor que música clàssica en un magnífic edifici noucentista? La Casa Masó obre les seves portes als músics d'avui per oferir un concert a les 19.30 h del quartet de flautes travesseres de l'Escola Municipal de Música, integrat per Martí Rodríguez, Mariona Castillo, Paula Gimbernat i Berta Masnou, uns joves que interpretaran obres de Telemann, Corelli, Haendel, Schubert i J. Haydn. L'Escola Municipal de Música té la seva seu a la Casa Ensesa de Girona, projectada per Rafael Masó. L'activitat forma part de la programació de la Nit de Museus del pròxim dissabte 21 de maig.

A

També et pot interessar