Foto: 

Ajuntament de Palamós
Cala Estreta a Palamós

11 platges nudistes de la Costa Brava que no us podeu perdre

De més salvatges o de més urbanitzades, el litoral empordanès està farcit de platges on fer un bon bany despullat
Surtdecasa Empordà
,
01/07/2019
Entorn
Ja fa molt temps que el nudisme és una opció que cada cop atrau més banyistes a les platges empordaneses. De fet, des del 1989, el Codi Penal ja no qualifica el fet d'anar despullat com un escàndol públic, de manera que es pot practicar a la majoria de llocs, excepte en platges o municipis on s’han redactat ordenances per vetar-lo. Practicar la nuesa en espais naturals, al cap i a la fi, és la forma més originària de relació amb la natura. Al nostre territori tenim un bon grapat de platges de tradició nudista. Val a dir però, les platges no són nudistes o tèxtils: són els usuaris els que els donen un ús determinat. En seleccionem 11 per si aquest estiu encara no heu experimentat la dolça sensació de banyar-se tal com hom va arribar al món. A gaudir-les!

1. Platja d'es Borró, Colera – Llançà
Al nord del Cap Ras, en el punt on conflueixen els termes municipals de Colera i Llançà, hi trobem les Platja d'es Borró. El paisatge que les emmarca és d'una bellesa excepcional: sense gaires arbres, amb llargues línies de pins deformats pel vent. En dies de sol, el contrast del verd dels arbres i el blau del mar produeix una sensació d'allò més agradable.

2. Cala Murtra, Roses
Un dels espais més bonics del nostre litoral és, sense dubte, el Cap de Creus. Allà mateix, entre el golf de Roses i el Cap Norfeu s'amaga una platja anomenada Cala Murtra i d'accés una mica complicat. El camí de ronda es creua allà on es troba la cala, per això per arribar a ella cal deixar el vehicle al voral de la carretera i descendir per un camí de terra. Un cop a baix, només cal gaudir de la natural des de la pròpia pell!

  • imatge de control 1per1

3. Cala Tamariua, Port de la Selva
Al final de la badia del Port de la Selva, hi ha la punta de la creu. En aquest punt s'inicia un tram de costa preciós, de cales inhòspites i de morfologia aspra. Cal destacar la cala Tamariua, que té un accés fàcil. Si es continua caminant quaranta minuts més, es troba la Cala Fornells. Amagades entre muntanyes, aïllades de qualsevol tipus de construcció humana. Dos indrets verrges i màgics!

4. Platja de S'Alqueria Gran, Portlligat
Molt a la vora de Portlligat, hi trobem aquesta platja, envoltada de roques aspres i gastades per l'erosió de la Tramuntana. En aquest sentit, doncs, el paisatge on s'enmarca aquest indret és un paisatge agrest típic del Cap de Creus. Ideal per fer-hi una banyota despullat!

5. Cala Nans, Cadaqués
Situada a l'extrem sud de la badia de Cadaqués, Cala Nans és la darrera d'un conjunt de cales que es troben en una zona que es considera la més resguardada i profunda de la Costa Brava. Vetllada per un far que es va construir l'any 1864, té un petit embarcador i, per tal d'arribar-hi, cal fer una passejada agradable d'uns trenta minuts.

6. Platja del Riuet, Sant Martí d'Empúries
Confortable platja de sorra fina que, per les seves característiques i situació, és ideal per a la pràctica d'esports aquàtics, sobretot aquells que requereixen vent. Gaudeix de dos àmbits ben diferenciats. D'una banda, la part que queda just sota el nucli de Sant Martí i que s'hi accedeix mitjançant unes escales. Del l'altra, el costat cap al nord, hi trobem la part més natural de la platja, que ens porta a la desembocadura del Riuet.

7. Illa Roja, Pals – Begur
A tocar de la immensa Platja de Pals, hi ha una cala amagada que ja pertany al terme municipal de Begur, la Illa Roja. Aquesta cala nudista queda molt enclotada i, durant la tarda, el Sol no hi toca gens. Al bell mig de l'aigua, s'alça una roca de grans dimensions i tons vermellosos que és el que dóna nom a la cala. Cal destacar-ne la singular bellesa.

8. Cala del Crit, Mont-ras
En el camí de ronda que va des del Cap Roig fins a la Platja de Castell, hi trobem cales d'una gran bellesa. La Cala del Crit, per exemple, és un indret verge i solitari, envoltat d'esponeroses pinedes, amagat sota el rocam dels penya-segats. Tot i que la platja és molt estreta, aquest lloc és de visita obligada.

9. Cala Estreta, Palamós
A Cala Estreta, tot sembla més pur. La sorra més blanca. L'aigua, més clara, la natura més verda. Tot i que durant els mesos d'estiu es tanca el pas als vehicles i s'ha de caminar una bona estona per arribar-hi, aquesta cala verge és una de les més autèntiques i singulars de la Costa Brava. Simplement, paradisíaca.

10. Cala de les Roques Planes, Sant Antoni de Calonge
El bell paratge de Roques Planes acaba, al nord, a Torre Valentina, on s'inicia la corba de la badia de Palamós. Aquesta platja és molt ampla i, en principi, no acostuma a tenir un nivell d'ocupació especialment alt. Com que l'indret està compost majoritàriament de roques, és un lloc més propici per bussejar o pescar que no pas per banyar-se.

11. Cala Vallpresona, Santa Cristina d'Aro
El massís de Cadiretes cau al mar en forma de penya-segats tot formant indrets que són únics. Boscos verds de pins, cales petites i amagades. Situada al límit del Baix Empordà amb la comarca de la Selva, la cala Vallpersona és un lloc autèntic. El camí que s'ha de fer per arribar-hi, a més a més, està envoltat d'un paisatge que no deixarà indiferent a ningú.

A

També et pot interessar