Foto: 

Daniel Punseti - Cami de Ronda
Cala Corbs a Palamós

5 cales empordaneses per descobrir a prop del Camí de Ronda

Camí de Ronda ens revela les millors joies del territori per gaudir d’una Costa Brava inèdita
Adrià Cortadellas
,
27/08/2015
Entorn
Diuen que a l’estiu tota cuca viu, i, com a conseqüència, la gran majoria de platges queden atapeïdes fins al capdamunt de banyistes ansiosos de trobar un forat on encabir-hi la tovallola i remullar-se. Totes? No! Hi ha un seguit de cales i racons que estan allunyats dels còmodes aparcaments de vehicles i, per arribar-hi, cal caminar una estoneta pel camí de ronda. La recompensa? Llocs de somni, tranquil·litat, paisatges espectaculars, olor de pinassa, i, sobretot, un entorn de gran bellesa difícil d’igualar. Camí de Ronda, especialitzats en recorreguts a peu per resseguir l’antic camí de ronda que voreja el litoral de la Costa Brava, revelen a Surtdecasa Empordà algunes de les joies més valuoses del territori baixempordanès, entre Sant Feliu de Guíxols i Calella de Palafrugell.

1. Cala Maset i Cala del Peix a Sant Feliu de Guíxols
Entre Sant Feliu de Guíxols i la platja de Sant Pol. Ideal per saltar de les roques i banyar-se en aigües completament transparents. Tant una com l’altre són de fàcil accés i només cal caminar uns 5 minuts des d’on aparquem el vehicle. Tot i això, el més recomanable és fer un tram de camí de ronda des de Sant Feliu de Guíxols per poder conèixer més intensament la costa d’aquest municipi. Mentres que d'una banda la Cala del Peix té un terraplè i un embarcador ideal per saltar-hi o estirar-hi la tovallola, per l'altra, la Cala Maset té una extensió de sorra més àmplia que ens garantirà certa comoditat. Tenint en compte la seva orientació al nord-est, les millors hores d’insolació són fins al migdia.

  • imatge de control 1per1

 

 

2. Cala Corbs a Palamós
Una curta caminada de 25 o 30 minuts que iniciarem a la Platja de Castell. El nom de Corbs li prové del “corb marí emplomallat” -cormorán en castellà-, una au que s’alimenta del peix que captura al submergir-se. Les seves plomes no son impermeables com les de la gran major part d'aus. Després de remullar-se, s’ha d’assecar obrint les ales de bat a bat, essent aquesta postura la més icònica de l'espècie.

 

3. Cala de la Font Morisca, Es Trau i Cala del Crit de Mont-ras
Un caminada arran de penya-segats que començarem ben a prop dels jardins botànics del Cap Roig. Després d’una forta baixada pel camí de ronda, (atenció: cal anar ben calçats!), ens apareixerà aquesta cala d’entre la boscúria de pins. La transparència de l’aigua, que agafa unes tonalitats blaves, turquesa i verd maragda, són realment espectaculars. Just al costat, creuant una portella de roca coneguda amb el nom d’Es Trau, hi ha la Cala de la Font Morisca, de sorra i pedres grans. Segons explica la llegenda, van desembarcar-hi pirates turcs a la cerca d’aigua potable. Els mateixos pirates que van raptar la noia d’un mas proper i que van provocar el fets de la llegenda del Crit.

 

4. Cala d’Aigües Mortes de Sant Roc a Calella de Palafrugell
Al final de la trama urbana de Calella de Palafrugell, just a la bocana del camí de ronda que es dirigeix cap a la Cala del Cau Tuixò o del Golfet. Només cal baixar unes escales i de seguida trobem aquesta cala de pedres grosses i còdols, orientada de cares a l’est. La placidesa de l’aigua -d’aquí el nom, Aigües Mortes- fa que esdevingui ideal per a la pràctica de l’snorkel i poder gaudir d’un fons marí excel·lentment ben conservat. Els amants del salts arran de mar no us oblideu de visitar les roques properes i gaudir de les possibilitats que ofereixen.

 

5. El Port de Malaspina de Calella de Palafrugell
A la façana marítima de Calella, just a recés de la Punta del Conill i del Mirador del Canadell. La poca profunditat i la calma de l’aigua en fan un paratge ideal per anar-hi amb família i amb els més petits de casa. Un indret on moltíssima gent hi ha après a nedar. La sorra daurada, la blavor del mar i l’arquitectura blanca que embolcalla tot el conjunt fan que sigui considerat com un dels paisatges mes representatius del litoral català.

 

> Per saber-ne una mica més:
El Mapa i Guia del Camí de Ronda dels autors Daniel Punseti i Iban Rovira és ideal per seguir el recorregut del camí i, a la vegada, és un complement idoni per situar i accedir a la majoria de les cales. A la guia hi ha un apartat amb les coordenades GPS per tal d’arribar a les platges i cales sense cap contratemps. És a la venda a totes les llibreries de Catalunya per només 12 euros.

Més informació: 

A

També et pot interessar