Nina Pagès
,
16/02/2016
Espectacles

Les Nits ESLIM, un espai de creació i laboratori d'artistes locals

El pròxim 19 de febrer, arriba la 13a edició al barri de Sant Narcís amb tres propostes multidisciplinàries

Foto: 

Pau Pumarola
Imatge de Drunken Sailors - Hoppers Girona
El teatre del CC Sant Narcís és l’escenari de les Nits ESLIM (Escenaris de Literatura Imatge I Música), un espai en què els artistes de la ciutat mostren les seves creacions dins d’un espectacle dinàmic que integra diferents disciplines com la música, el clown, il·lustració, circ, projeccions audiovisuals, teatre, pintura, màgia i poesia.

Se celebren tres o quatre cops l’any entre els mesos d’octubre i maig, i la pròxima cita és el divendres 19 de febrer, amb una conjunt de tres propostes. La primera és ‘Evanescent, un espectacle diferent’, a càrrec de l’il·lusionista Isaac Trias, on es fusionaran trucs de màgia, il·lusió I molt d’humor. La segona serà una conversa entre un titella gegant I un relatista-clown, Carlos Marona I Inés Días, qui ens presentaran ‘Theophilos: la iluminación en 3 semanas’. La nit finalitzarà amb un viatge a les danses urbanes amb ‘Like a Dream – Escola de Hip-Hop’, on veurem 36 adolescents en escena dirigits per Jessica Cuenta. L’espectacle anirà acompanyat de la presentadora oficial, Elisa Ballardin.

Les Nits ESLIM van néixer el novembre del 2011 al Centre Cívic amb l’objectiu principal de posar a disposició del veïnatge i dels artistes de la ciutat el teatre, per poder realitzar actuacions de petit format i creacions artístiques innovadores. “Les propostes artístiques gaudeixen de les millors condicions que ofereix el teatre, i no només pel que fa al so  i les llums, que són de primera qualitat, sinó també el lloc en si”, explica el director artístic Ramon Bartrina.

A banda dels noms de proximitat, Bartrina comenta que, durant aquests anys, també han comptat amb artistes d’altres ciutats com L’Hospitalet del Llobregat, Barcelona o Masquefa. L'escenografia és un dels punts característics de l'esdeveniment, la qual emula una espècie de cabaret. "La idea va sorgir amb la finalitat de crear un espai cabaret, amb unes taules rodones on les persones que conformen el públic potser no es coneixen, i s’asseuen conjuntament només il·luminades per la llum de les espelmes que hi ha col·locades en cada una de les taules i amb els sentits preparats al 100%”, detalla.

Especialment vinculades a la poesia - potser per la vocació de rapsode del seu director -, les Nits ESLIM s'han convertit en un referent de la ciutat i, fins i tot, d'alguns punts de la ciutat comptal. "No només és conegut a Sant Narcís i a Girona, també va més enllà. Artistes de Barcelona coneixen el projecte i han volgut presentar la seva proposta aquí". I és que les Nits mai són iguals, cada edició té alguna cosa diferent. En Ramon ens recorda que un any van fer entrar el públic, aproximadament unes 120 persones, per la porta del darrere, fent-los creure que la principal no estava operativa. "Potser algun dia els farem travessar un riu en barca per accedir al teatre", bromeja.

També et pot interessar