Surtdecasa Girona
,
15/06/2016
Família

Sis raons per dur els nens i nenes al Festival Ludivers

La tercera edició del festival de les cultures de la imaginació tindrà lloc a Girona del 16 al 19 de juny
Ludivers

Foto: 

CEDIDA
Preparats per divertir-vos? Abandonem les preocupacions i les obligacions del dia a dia per submergir-nos a l'univers del joc. Avui, comença la tercera edició del Ludivers, el festival familiar juganer de Girona dedicat a tot allò que forma part del món lúdic, la creativitat i la imaginació. Fins al 19 de juny, podrem descobrir els universos i les òrbites de l'esdeveniment a diferents espais i places del Barri Vell i del Mercadal, amb tot un seguit d'activitats i tallers gratuïts sobre temàtiques molt diverses. Voleu saber per què recomanem el festival?

1. Fomenta la ciència i les noves tecnologies
Dues de les àrees del festival són els planetes Artciència i Click&Dit, dedicades a la creativitat, la ciència i les noves tecnologies amb tallers artístics, científics, digitals, d'animació, fotografia i robòtica per a totes les edats. Al Centre Cívic del Barri Vell-Mercadal, els més petits de casa podran jugar amb les matemàtiques, descobrir empremtes dactilars, aproximar-se al món de la robòtica o conèixer l'univers dels Drons.

2. Recupera el joc al carrer
Des de fa tres anys, aquest esdeveniment treu els jocs al carrer per tal de recuperar aquesta tradició i presentar les propostes clàssiques i actuals de diferents països europeus. Des del joc de Bola de Drac, Star Wars o les propostes d'estratègia, fins als títols més clàssics, podrem divertir-nos a la Plaça Constitució els dies 17, 18 i 19 de juny de 17 a 24 h i a l'Espai Cívic Mercadal el 18 i 19 de juny d'11 a 17 h.

3. Reivindica l'autosuficiència i la creació artesana
Abans, no necessitàvem massa cosa per entretenir-nos: cartó, suro, fusta i quatre coses més que podíem trobar per casa. Precisament, el Ludivers cerca l'esperit autòmat i creatiu del nen o la nena a través de diversos tallers i jocs lliures per fer-nos els nostres propis invents. Algunes de les propostes són la construcció d'un bumerang, la recreació de la cúpula Leonardo o l'elaboració del teu propi elefant de joguina. Unes activitats gratuïtes que tindran lloc al Planeta Ecoconstruïm, a la plaça Independència, el 18 i 19 de juny d'11 a 21 h.

4. Estimula la creativitat dels més petits
La imaginació és un dels béns més preuats dels infants. Aquesta capacitat d'inventar-nos nous mons, crear allò impossible a través de la fantasia i viure-ho com si en fóssim els protagonistes és el que fa tan especials als nens i nenes. Ludivers pretén esdevenir un espai per deixar volar la imaginació a partir del cinema, la gastronomia, la narració i els espectacles. Per exemple, destaquem els jocs amb artefactes cinematogràfics i òptics, la tècnica japonesa d'estampació Gyotaku, el taller per fer batuts de fruita i Pastís Raw i l'espectacle de percussió corporal a càrrec de Lu Arroyo.

5. Un festival participatiu
L'objectiu de Ludivers és esdevenir una xarxa entre pares i mares, entitats i projectes de la ciutat per potenciar el paper del joc a casa nostra. Es tracta d'un dels festivals més participatius de Girona, ja que neix de la implicació d'entitats i associacions dels barris i compta amb tot un seguit d'activitats que es creen a partir de la pròpia participació del públic.

6. Investiga el món del joc
Un dels punts més particulars del festival és l'Espai Seminari, en què pares i mares es reuneixen per aprendre, debatre i aprofundir diferents temàtiques del joc. Al Centre Cívic del Barri Vell, els dies 16 i 17 de juny, podrem participar en el seminari 'Una experiència sobre el joc espontani', una activitat que tindrà un cost de 40€ per persona. Per participar-hi, cal una preinscripció prèvia al mateix centre.

Més informació: 

També et pot interessar