Pagès

Foto: 

Guille Barberà
Llagut de Benifallet pel riu Ebre

Els 5 imperdibles de Setmana Santa a les Terres de l'Ebre

Natura, gastronomia, esport, museus i vida plàcida prop del riu i del mar
Surtdecasa Ebre
,
09/04/2019
Entorn
Després de la pluja d'aquests dies, encarem les vacances de Setmana Santa amb una terra revitalitzada que ens espera per gaudir de tot el seu potencial. Us hem preparat una selecció d'algunes de les millors idees per fer aquests dies festius per les Terres de l'Ebre.

1. Art social en un emplaçament únic
Durant aquests dies podeu visitar la sisena edició de la Biennal d’Art Corbera d’Ebre - Drets Humans, que ha escollit per aquesta ocasió els articles 9 i 10 de la Declaració Universal dels Drets Humans de l’any 1948, que van sobre la prohibició de ser arrestat, detingut ni exiliat arbitràriament. Aquesta exposició es pot veure a l'església del poble vell que, després de la Batalla de l'Ebre, va quedar en estat ruïnós. Davant del perill que s'esfondrés el sostre, es va decidir construir una església nova que va ser inaugurada l'any 1948. En els darrers anys s'ha treballat en diverses fases de consolidació de l'església i en l'actualitat forma part d'un espai cultural.
Més informació

2. Visita al conjunt pictòric del Cocó de la Gralla
Encara no coneixes les pintures prehistòriques del Mas de Barberans? Aquests dies podràs gaudir d'un seguit de visites guiades al conjunt pictòric del Cocó de la Gralla situat dins del Parc Natural dels Ports. Es tracta d'una mostra de l'art rupestre llevantí, d'uns 8000 anys d'antiguitat. Descobertes fa uns catorze anys, després de protegir i documentar les pintures adequadament, des del 2017 es posen a l'abast dels visitants. Podeu aprofitar la visita per descobrir el Museu de la Pauma ubicat al mateix poble i comprar carn de corder del poble que és de les més bones del territori.
​Més informació

  • imatge de control 1per1

Sortida ornitològica - MónNatura Delta de l'Ebre

3.  Sortida d’iniciació ornitològica al Delta de l’Ebre
I si teniu ganes de Delta, una bona opció pot ser la sortida d’iniciació ornitològica al Delta de l’Ebre, la zona humida més gran de Catalunya i una de les més importants d’Europa occidental, amb una passejada pels voltants de MónNatura Delta per aprendre a identificar i conèixer els ocells més comuns del Delta de l’Ebre. Podrem veure espècies com el bernat pescaire, el martinet blanc, la gamba roja, el flamenc, diferents espècies d’ànecs, etc. És una sortida indicada també pels més petits de la casa.
​Més informació

4. La terra com a element i com a espai
En el plànol cultural, us recomanem l'exposició de pintura, olis i acrílics 'La terra com a element i com a espai' de Toni Martínez i Farré, conegut amb el nom de “Tines”, amb una mostra d'obres que són un estudi acurat del paisatge, ja sigui a través de composicions un xic figuratives o totalment abstractes. Una manera de descobrir les Terres de l'Ebre, i concretament el Museu de la Terracota de la Galera, a partir del simbolisme de l'artista.
Més informació

5. Visita a les Coves Meravella i passeig pel riu
I una altra opció per Setmana Santa és visitar les coves de Benifallet, que aquests dies estrenen enllumenat. Durant tots els dies de festa podràs visitar-les i fer una ruta amb el llagut pel riu Ebre. A més, les coves no tanquen al migdia el divendres, dissabte, diumenge i dilluns de Pasqua. Si ho vols, també et pots quedar a dormir a Benifallet i gaudir també dels passejos per la Via Verda o de les activitats al riu.
​Més informació

A

També et pot interessar