Calafell
Calafell
Plaça de Catalunya, 1
43820 - Calafell
  • 977 699 009
  • info@calafell.org
Platja de Calafell
Calafell transmet energia

Calafell transmet energia, l’energia de la seva gent amable, del seu sol, del seu ric llegat històric, de la seva gastronomia i de les seves platges.

A un pas de Barcelona i Tarragona, a la porta de la Costa Daurada, gaudeix d’una gastronomia única, increïbles espais naturals, una història singular i 5 quilòmetres de fantàstiques platges, riques en iode i amb sorra fina i daurada.

Castell de Calafell
Calafell medieval

Ibers i romans, àrabs i senyors feudals, tots ells formen part de la història de Calafell. La Ciutadella Ibèrica, el Museu Casa Barral, el Bot Salvavides, l’Església de Sant Miquel, la Confraria de Pescadors o el Castell de la Santa Creu són alguns dels testimonis de la història que fan de guia a través del temps fins avui, on conviuen la música, l’esport, la mar i una bona taula amb el gust mariner de l''arrossejat' o el tradicional del xató.

Turisme familiar
Turisme familiar

No podem oblidar que Calafell gaudeix de la Certificació de Turisme Familiar atorgada per la Generalitat de Catalunya, cosa que significa que disposa d’una oferta d’allotjaments i restauració adaptada a les necessitats de les famílies i d’una gran varietat de propostes d’oci i entreteniment.

D’altra banda, Calafell també forma part del club de Turisme Actiu amb activitats com el nordic walking (marxa nòrdica), senderisme i BTT (amb guies titulats i totalment gratuït). 

Museu Casa Barral - Calafell
Museu Casa Barral

La Casa Barral és una antiga botiga de pescadors, situada al Passeig Marítim, on hi va viure el poeta i editor Carlos Barral. És un dels pocs elements arquitectònics que es conserven del passat mariner de Calafell i en destaca la balconada de fusta de les Illes Canàries que tant agradava a en Barral des que era nen (“Calafell era el mito de la infancia feliz”, va dir). Varen ser molts els escriptors que van visitar o es van establir a Calafell a la segona meitat del segle XX, entre ells Gabriel García Márquez, Mario Vargas Llosa o Juan Marsé.

L'accés és lliure a la planta baixa, on els visitants podran veure una recreació de l'espai de la llar de foc, exposició d'alguns objectes del fons Barral, la cuina i un àmbit de dedicat a Calafell com a poble literari on es recorda el pas per aquest municipi de molts intel·lectuals, però sobretot escriptors i editors, que van passar per Calafell i visitaren Carlos Barral. També es pot accedir al jardí, que serà espai per a programar-hi activitats de dinamització.

A la primera planta, el nou plantejament museològic està centrat en la figura de Barral, destacant-ne diferents facetes: la de l'escriptor, la de l'editor, la del poeta, la familiar i la de mariner. A aquest espai es podrà accedir amb audioguia o amb visita guiada (quan estigui programada).

> Més informació