Nina Pagès
,
30/03/2015
Menjar i beure

4 botigues per comprar la Mona de Pasqua a Girona

Encara no la tens? Fes un cop d'ull a les nostres propostes
Mones de La Vienesa

Foto: 

Paula Meijide
Cada dilluns de Pasqua, els fillols i les filloles de Catalunya esperen amb delit la seva mona. Tindrà xocolata blanca com la de l’any passat? Serà l’Elsa de Frozen? Hi apareixerà l’Olaf, el divertit ninot de neu? Es pregunten els nens i nenes -i potser no tan jovenets- d’arreu del territori. Mentrestant, als padrins i les madrines se'ls ha girat feina.

Tradicionalment, les Mones no eren de xocolata, sinó que, simplement, eren un pastís amb ous reals al damunt. Potser, en alguns llocs, encara podríem trobar-les, però, generalment, les mones han anat evolucionant cap als pastissos amb ous de xocolata i plomes als costats, ous de xocolata amb l’interior buit i, fins i tot, escultures de xocolata que representen alguna pel·lícula o personatge. 

Si no tens la vena de xef i prefereixes delegar tan responsable tasca, pots fer un cop d’ull a la sel·lecció de comerços que hem preparat per a l'ocasió. Tradicionals, selectes, delicioses, originals, econòmiques… Escull la que més t'agradi!

 

Bombons i xocolates Gluki
Per als amants de la xocolata, Gluki és una de les opcions més llamineres. Aquest comerç del Carrer Santa Clara destaca per utilitzar productes artesanals, ecològics i de proximitat. Una de les propietàries, la Coral Barcons, ens explica que la Setmana Santa és una de les  èpoques més importants per vendre xocolata: “Mirem d’encarar molt bé aquestes dates, perquè és quan la gent pensa més en nosaltres”. Una de les seves propostes estrella és la ouera. “Vam crear-los imitant els típics ous ecològics de gallina, però de xocolata”, assegura satisfeta. 

Més informació: www.gluki.cat

 

Forn Boix
Un dels forns més coneguts de la província és el el Forn Boix. Nosaltres ens hem apropat al comerç de l’Avinguda Santa Eugènia per veure les seves mones. Es tracta d’una empresa familiar que porta més de dues generacions elaborant el pa, pastes i pastissos. Una de les  seves treballadores més veteranes, la Maria Maraza, ens ensenya algunes creacions. Durant els més de 25 anys que fa que hi treballa, no ha vist que la gent deixi de comprar les mones. “Les tradicions se segueixen, és igual si hi ha crisi”, confirma. La Maria, de seguida, treu la mona de Frozen, la que apunta a ser el gran èxit d’aquest 2015. 

Més informació: www.fornpaboix.com
Preu: de 9 a 40€

 

La Vienesa
Entre la Plaça del Vi, la Rambla de la Llibertat i el Pont de Pedra, trobem un dels racons dolços més selectes de la ciutat. La Vienesa és un comerç de tres generacions, fundat a Sant Feliu de Guíxols el 1929. Actualment, el nét del fundador, Toni Viñas, és el pastisser que deixa originals i artístiques mones com les que hem volgut mostrar-vos. Després de formar-se i treballar a Itàlia i França, va decidir tornar al municipi del Baix Empordà per transmetre el seu talent a casa seva. Entre d’altres reconeixements, en Toni va ser finalista del Gran Prix International Chocolat i va guanyar el Prix Chocolat Jean Marie Sibenaler. Si no us importa el preu i voleu optar per una mona de disseny, és la vostra pastisseria. 

Més informació: www.lavienesa.cat

 

Can Jordi
Per altra banda, hi ha botigues que, encara que no portin tants anys a la ciutat, poden oferir-nos bones mones per a totes les butxaques. Un exemple és Can Jordi, una fleca, pastisseria i forn al costat del Mercat del Lleó i a 4 minuts de plaça Catalunya que elabora tots els productes de forma artesanal. Segons ens explica el seu propietari, Jordi Suárez, aquest comerç de poc més d’un any i mig de vida ha venut pràcticament les 127 mones que van crear. “Al final, hem fet curt”, admet sorprès. De nou, les mones més recurrents són les que tenen a veure amb la pel•lícula ‘Frozen’, però també destaquen les de la Pepa Pig, les de Les Tortugues Ninja i “com sempre, les del Barça”. 

Més informació: www.canjordi.net
Preu: de 9 a 25€

També et pot interessar