Surtdecasa Girona
,
24/11/2015
Menjar i beure

Quines són les millors braves del Gironès?

Degustem les patates braves més interessants de la nostra comarca!

Foto: 

Paula Meijide
Si haguéssim d'escollir la tapa reina de casa nostra, de ben segur que tothom es decantaria per les patates braves. Una de les imatges més típiques dels bars i locals és la d'una colla d'amics caçant patates amb un palet, remullant-les a la salsa i refrescant-se amb una bona cervesa. Al nostre territori, podem trobar una gran varietat de receptes, algunes més clàssiques i d'altres més innovadores i originals, segons el bar o restaurant al que s'acudeixi. Per això, hem volgut encetar un seguit d'especials sobre les patates braves de les diferents comarques. Avui, és el torn del Gironès, on hem acabat seleccionant cinc locals diferents.

1. La Fàbrica de Celrà

Les braves que encapçalen el nostre rànquing són, indubtablement, les de la Fàbrica de Celrà. El restaurant i bar, situat dins del Centre Cívic La Fàbrica, al costat de l’Ajuntament, elabora unes patates tallades d’una manera diferent i de mida gran, sempre acompanyades de diverses salses. Quan les tastes, saps de seguida que han estat fetes al moment i que, a més, han estat treballant per oferir-te una salsa original i gustosa. Per acompanyar-les, podeu demanar entrepans, creps d’autor, amanides i plats combinats amb ingredients de temporada.

2. El Bar +Cub

El segon lloc l’ocupa el cafè gironí El +Cub, un bar del costat de la Plaça Catalunya establert en una placeta amb arbres, taules i cadires. Les patates són casolanes i bastant fresques, i la seva salsa és impagable. Tal com vam fer nosaltres, pots acompanyar-les amb una clara o amb alguna de les cerveses artesanes que tenen a la carta, com és el cas de la Flor de Girona.

3. El König

Braves i Girona només té un resultat possible: El König. Aquesta franquícia gironina ha anat creixent i expandint-se a diferents municipis i, en part, és gràcies a les seves famoses patates braves. Pots demanar dos tipus de salses diferents, la de quatre formatges - que conté boletes de pebre negre - o bé la tradicional - amb un toc lleugerament picant-. Malgrat no està al número 1 de la llista, hem d’admetre que les braves del König són un dels plats forts de la comarca.

4. El Forn

Una mica més allunyat del centre de la ciutat, el bar restaurant El Forn ofereix una cuina de qualitat amb ingredients de temporada i d’agricultura local. Entre la seva carta, podem descobrir diversos tipus de patates, com són les braves, les quatre formatges, amb maionesa de curri i les delicioses patates amb samfaina.

5. El Doll

Situat entre l’església de Sant Fèlix i la majestuosa Catedral, el bar Doll reposa a l’ombra d’una arbreda, al costat d’una font. És més conegut per l’etiqueta de cerveseria, però les seves patates braves són un punt a favor. Tallades a l’estil convencional, podreu trobar unes braves clàssiques amb una salsa picant.

Comentaris

imatge de l'snorkel

Bona selecció. Després d'haver tastat totes les braves que apareixen exceptuant les del Doll, el meu ranking és: 1. Forn 2. +Cub 3. La Fabrica de Celrà Menció especial: - Les braves del Konig no es poden incloure en el ranking. Pertanyen a la lliga d'una dimensió paral·lela de menjar extremadament guarro, alhora capaç d'elevar-te a una dimensió de plaer immediat directe a la perdició que podria corrompre al mateix Dalai Lama. Aquest contrast les situa en una paradoxa inclassificable de pecat, perjudici i pic de plaer momentani que ens aboca directament al precipici.

També et pot interessar