DesembrEnDansa

Foto: 

Cedida
Espectacle 'El lloc? de ser nosaltres' de Pep i Sira Aymerich

Els 8 imperdibles del DesembrEnDansa

Celrà celebra la 4a edició del cicle visibilitzant la llarga trajectòria en formació i projectes de creació al municipi
Surtdecasa Girona
,
27/11/2019
Espectacles
Celrà celebra la 4a edició del cicle 'Desembre en Dansa', una mostra que vol visibilitzar la llarga trajectòria en formació i projectes de creació que s’han desenvolupat al municipi des dels anys 90. Per fer-ho, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, el Teatre L’Ateneu i l’Escola Municipal de Dansa de Celrà i l’Animal a l’Esquena organitzen per quarta vegada aquest cicle específic de dansa, que es desenvolupa en diverses localitzacions del municipi de Celrà. La proposta d’espectacles es complementa amb els tallers que alguns dels ballarins i creadors convidats porten a terme per a joves a partir de 15 anys i també per a adults. La inauguració es farà el dijous 28 de novembre en un acte que tindrà lloc al centre L’Animal a l’Esquena i que també inclourà la presentació del treball de residència de creació de la companyia mallorquina Mariantònia Oliver. Hem destacat aquelles sessions que no et pots perdre!

1. 'Perruca'
'Perruca' és l'espectacle elegit per la inauguració del DesembrEnDansa 2019 i la presentació de la programació. 'Perruca' és un treball desenvolupat durant la residència artística de la companyia MariantòniaOliver a L'animal a l'esquena. Es tracta d'una recerca sobre els orígens, l'ancestral, les arrels, allò que ens estira cap a dins la terra i ens dóna forces per poder volar. Una cabellera habitada per una ésser mitològic, la simbiosi entre l'animalitat i la sensualitat, un procés de creixement.
Quan? Dijous 28 de novembre a les 19h a Mas Espolla.2. '¿Y por qué John Cage?'
El poder del so de les paraules. So com a estructura, com a dinàmica que viatja. Discurs sensorial i no significatiu. No es pretén significar, al contrari, es vol designificar per endinsar-se en el terreny d'allò sensitiu, relacional, perceptiu i corpori. En aquesta performance el discurs pot ser qualsevol. No és important el que es diu sinó com es diu, quines eines musicals i coreogràfiques es fan servir per destrossar el text i submergir-se en el treball de l’intèrpret.
Quan? Divendres 29 de novembre a les 20h al Teatre l'Ateneu.
> Més informació

3. 'Volen volen'
Dansa i circ s’uneixen per a desenvolupar un llenguatge sense paraules, basat en la manipulació d’objectes i el moviment. Un joc coreogràfic que busca estimular les emocions dels infants i potenciar-ne la creativitat. Els globus evoquen moments de la infantesa com la festivitat, la innocència i la llibertat, i recreen alhora instants onírics i sensorials. D’ençà de la seva creació, el 1989, la companyia Mariantònia Oliver ha desenvolupat un treball ingent de projectes pedagògics i de creació a les escoles i diferents iniciatives d’un fort compromís social.
Quan? Dissabte 30 de novembre a les 18h al Teatre l'Ateneu.
> Més informació

4. 'Badarság'
Badarság és un mot hongarès amb un significat similar a "disbarat". Però un disbarat amb la ingenuïtat i la juganeria d’un nen. Badarság només és una ment pura, innocentment ignorant, intacta, capaç de trobar-se. És una cosa que no té sentit, però té tant d'encant que gairebé té més sentit que qualsevol altra cosa. El llenguatge dels nens és un món màgic, on no és imprescindible entendre’s verbalment per mantenir una conversa, i on el significat de certes paraules és un secret, allò que cap estranger mai podrà comprendre veritablement. Per tant, el títol de la peça, 'Badarság' no es traduirà a altres idiomes. Les maneres de donar-li sentit es buscaran dins de la peça, de manera que la peça donarà sentit al títol, més que a la inversa.
Quan? Dissabte 30 de novembre a les 20h al Pavelló de les Piscines.

5. 'Pilar de dos'
Premi Delfí Colomé de dansa d'arrel tradicional 2017. 'Pilar de dos' és una peça de dansa que mira al món dels castells incorporant els diferents elements que formen part del ritual casteller als cossos de dues ballarines. Amb l’ajuda d’aquests elements, la música, els moviments dels castellers o la indumentària, les ballarines crearan un joc de dansa contemporània que, a poc a poc, serà clau per a la construcció d’un pilar.
Quan? Dissabte 30 de novembre a les 20h al Pavelló de les Piscines.

6. 'Pols'
‘Pols’ és l’exploració d’un fenomen corporal i estètic protagonitzat per un cos de cossos en constant diàleg que es comparteix com una escultura viva. ‘Pols’ és també un diàleg interdisciplinari que parteix de la dansa i s’expandeix a altres llenguatges com la fotografia, les arts visuals i la música.
Quan? Dissabte 30 de novembre a les 12 i a les 13:30h a l'Església de Celrà.7. 'Meeting point'
Dos joves que procedeixen del mateix país però de ciutats molt llunyanes entre si han hagut de creuar un toll de 8.000 quilòmetres i deixar passar diversos anys fins a trobar-se en l'altre extrem del planeta, conèixer-se i descobrir tot el que els uneix. Descobrir com els camins del laberint de la vida, a vegades s'entrecreuen i des d'aquest precís instant ens impedeixen continuar sent els que érem. Descobrir aquest lloc on impera la passió pel ball, i on de l'encreuament de llenguatges com el break i el hip-hop sorgeix una cosa nova sota la mirada d'una tercera persona que ve de la dansa contemporània. 'Meeting point' parla dels llocs on es troba la gent, dels quilòmetres que cal creuar per a això i del temps que cal esperar.
Quan? Dissabte 30 de novembre a les 13h a la plaça de l'Església.

8. 'El lloc? de ser nosaltres'
Pep Aymerich construeix en fusta la rèplica exacta del seu cos i del de la seva filla en forma de marionetes articulades. Combinant la dansa, el moviment i l'acció, aquesta proposta modela la matèria i dialoga amb la relació entre dos cossos. Amb música de Xavier Carbonell i Marc Alomar al violoncel.
Quan? Diumenge 1 de desembre a les 19h al teatre L'Ateneu.
> Més informació

  • imatge de control 1per1
3a edició del cicle Desembre en Dansa, 2018
Del 29 de novembre al 2 de desembre
Celrà
Espectacle de dansa 'Y pq John Cage?' de Jorge Dulton i Guillem Mont de Palol
Divendres 29 de novembre, 20h
Celrà
DesembreEnDansa, dansa a Celrà, 2019
Dies 30 de novembre i 1 de desembre
Celrà
Espectacle de dansa familiar 'Volen, volen…' de la companyia Maria Antònia Oliver
Dissabte 30 de novembre, 18h
Celrà
Espectacle 'El llloc? de ser nosaltres' de Pep i Sira Aymerich
Diumenge 1 de desembre, 19h
Celrà

Més informació: 

A

També et pot interessar