Foto: 

Cedida

Cru: "Ens agrada que les coses sonin crues"

La banda gironina serà l'encarregada de posar música al Mercat d'Art Km0 de la Volta del pròxim 9 d'abril
Nina Pagès
,
06/04/2016
Música
Marta Alemany, Manel Casadevall, Sisu Garcia i Gerard Canadell són Cru!, un projecte musical sense complexos que beu d’influències “del rock clàssic, de la psicodèlia i el rock woodstonià, però també del punk, de l’anomenat So de Seattle, de la música negra i del pop”. Està format per músics d’altres bandes gironines com The Basement, los Nadies, La Time Machine i Miss Mambo and The Mighty Might, i en els últims anys, s’ha anat fent conèixer al territori a través d'actuacions a diversos locals i concursos com el Salt the Musics del 2014 i el Joan Trayter de Figueres, en què va guanyar el primer premi, i el Track del Vendrell, on va quedar en tercera posició. Finalment, el passat juny, la banda va autoeditar el seu primer treball ‘Common stories’ en un concert gratuït al Yeah! Indie Club de Girona. El pròxim espectacle dels gironins serà aquest pròxim dissabte 9 d’abril a la plaça Assumpció de Girona, dins del Mercat d’Art Km0 de la Volta, a partir de les 12 h.
"Expliquem històries corrents, parlem de situacions quotidianes, sentiments i emocions habituals. Intentem evitar els trascendentalismes"

El nom del grup ens dóna una pista sobre el vostre so?
Sempre és difícil definir o descriure el so d’una banda, sobretot si és la teva... Podríem dir que ens movem en una tessitura contundent i, a la vegada, senzilla. Ens agrada que les coses sonin crues.

Com definiríeu la vostra música?
La nostra música beu del rock clàssic, de la psicodèlia i el rock woodstonià, però també del punk, de l’anomenat “So de Seattle”, de la música negra i del pop, entre moltes d’altres corrents musicals. Reiterem que és difícil fer una definició, però les nostres influències s’hi poden palpar i intentem ser íntegres i coherents amb allò que ens agrada i allò que som.

Podríem dir que sou dels pocs grups que aposten per un so com aquest en l’àmbit gironí?
És difícil de respondre... El que sí que podem dir és que la província ha sigut bressol d’una gran quantitat de projectes musicals de molta qualitat amb els que ens agradaria que ens hi relacionessin.

Parleu-nos dels temes de les vostres cançons. Quina lírica s’amaga darrere de la vostra música?
L’any passat vam treure el nostre primer disc, 'Common Stories', que és tota una declaració. Expliquem històries corrents, parlem de situacions quotidianes, sentiments i emocions habituals. De fet, aquest és un aspecte que caracteritza els nostres temes, en general, intentem evitar els transcendentalismes.

Què necessita Cru! per inspirar-se?
Viure i quedar per tocar plegats.

Quins referents musicals han influenciat el grup?
En són tants! Cadascú aporta el seu bagatge en tant a gustos... Led Zeppelin, Jimmy Hendrix, The Clash, Patti Smith, Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers, Muse... I no acabaríem!

Alguns dels membres també esteu involucrats en esdeveniments i activitats culturals de la zona, com ara el Domèstica o el Festival Can Panxut. Us interessa tocar totes les tecles?
És molt comú que qualsevol persona que es mogui en l’àmbit cultural de la ciutat formi part d’una associació cultural o en sigui afí o col·laborador. Aquest fet, potser, es deu a la polèmica que envolta al sector a Girona, com la falta de suport institucional, la manca de sales de concerts i d’espais expositius, etc.

Més enllà dels circuits comercials, teniu la sensació que dins de la programació cultural gironina s’hi reuneix sempre la mateixa gent?
Potser el problema no rau en el fet que sigui sempre la mateixa gent. La ciutat i el seu voltant reuneix una amalgama de creadors i creadores important i és necessari, per la nostra salut cultural i artística, que tothom hi tingui cabuda. Caldria donar una ullada a la tasca de les associacions culturals, dels centres cívics i d’altres locals (molt comptats) on les programacions compten amb la participació de molts projectes interessants que han nascut i desenvolupat a la ciutat i dotar-los de la rellevància que es mereixen amb pressupostos públics. De fet, són els que conformen el teixit cultural real i quotidià de la ciutat. Més que qualsevol festival puntual.

El pròxim 9 d’abril tocareu dins del Mercat d’Art i Km0 de la Volta. Què ens teniu preparat?
Ens fa molta il·lusió poder participar en aquesta jornada, som habituals del Mercat d’Art KM0. Creiem en aquest projecte i hi donem suport incondicional. Per tot això, ens prenem aquest concert amb molta responsabilitat i pensem fer gaudir a tota l’assistència amb la nostra música!

A

També et pot interessar