Foto: 

CEDIDA

Morgan: "La nostra música és intensa i emocional, i això es pot palpar als concerts"

El grup madrileny presenta el seu primer àlbum 'North' al festival Aphònica de Banyoles el pròxim 2 de juliol
Nina Pagès
,
28/06/2017
Música
Morgan és força i emoció, una veu vellutada, melancòlica i intensa que alimenta una alineació de músics amb empenta i talent. Formada per Alejandro Ovejero (baix), Ekain Elorza (bateria), David Schulthess (teclats), Paco López (guitarra) i Nina de Juan (veu i piano), es tracta d'una banda madrilenya que va néixer fa pocs anys amb l'objectiu de musicar els temes de la cantant. Avui, Morgan està en plena ascensió a l'èxit estatal, considerada l'última revelació del pop rock independent, gràcies al reconeixement del seu primer àlbum 'North'. La seva gira farà parada a les comarques gironines el pròxim 2 de juliol a les 18h, dins del festival Aphònica de Banyoles, amb un concert íntim al Claustre del Monestir de Sant Esteve, on podrem escoltar cançons tan evocadores com 'Cold', 'Home' o 'Volver'. Parlem de la seva música i del projecte amb el seu guitarrista Paco López.
"Sabíem que havíem creat una cosa de qualitat, un disc bo, però no ens imaginàvem que hi hauria una resposta del públic tan bona"

- L'Aphònica és la vostra primera parada a la província de Girona?
Sí. Encara no hi havíem estat mai, però en tenim moltes ganes. Hem tocat a diversos llocs de Catalunya, com Barcelona, al Jamboree, i l'Hospitalet, a la sala Salamandra. A més, a l'agost tornarem a la capital per tocar al Grec.

- Aquí veniu per presentar 'North'. Què podem trobar al vostre primer àlbum?
És el producte de dos anys de donar voltes a les cançons que tenia la Nina, la cantant. El bateria i jo vàrem fer algunes maquetes i, llavors, quan teníem una idea més sòlida, vam decidir gravar el disc. Ens hem aproximat a les cançons sense prejudicis, d'una manera natural i sense més pretensions que enregistrar-les.

- Es tracta d'un projecte autoeditat, oi?
Sí. No és per res. Si tu organitzes una banda demà amb els teus amics, hauràs d'autoeditar-te el disc segur. Hem tingut ofertes precisament després de treure el disc, quan la gent ja ens coneixia.

- Per què el nord?
Tot això va començar a un poblet a prop de Bilbao. Allà vam fer el nostre primer concert, amb moltíssima gent, i vam enregistrar una de les primeres maquetes que abans et comentava. Hem tingut molt bona connexió amb el nord des del principi. Aquest ha estat el motiu.

- Amb només quatre anys de vida, Morgan ja s'està fent un nom en el panorama musical estatal i el vostre disc, el primer que heu fet, ja s'ha colat a la llista dels més venuts del 2017. Us esperàveu créixer a aquest ritme?
No, la veritat és que no. Sabíem que havíem creat una cosa de qualitat, un disc bo, però no ens imaginàvem que hi hauria una resposta del públic tan bona. Està essent un viatge molt bonic i l'estem gaudint molt. Si ve poca gent a un concert, tocarem per quatre persones igualment.

- Sou un grup poc pretensiós?
Estem acostumats a tocar per als dos tipus d'audiències, tant a concerts de poques persones com a festivals i sales molt més grans. No se sap molt com funciona aquest món, pot ser que el segon disc no ens surti tan bé, no ho sabem. Tan si hi ha quatre persones veient-te com si n'hi ha quatre mil, continuarem gaudint d'això que ens agrada fer. És una professió que necessita que estiguis al 100% tota l'estona. Has de cuidar la teva motivació.

- Algunes de les cançons com 'Volver' o 'Home' apunten aquest punt nostàlgic de Morgan. La música és la vostra eina per catalitzar les emocions més intenses i tristes?
Sí, Morgan és un projecte molt personal, té el seu punt nostàlgic, melancòlic i fosc, però sempre amb el seu acabat esperançador. La nostra música és intensa i emocional, i això es pot palpar als concerts. Tenim un so emotiu, dinàmic i entretingut.

- Soul, rock, funk... Por què Morgan necessita aquests gèneres per crear la seva música?
Quan la Nina ens porta les seves cançons - les toca amb el piano i les canta- ens ensenya la seva idea. Després nosaltres vestim el tema, i aquí entren les influències de cadascú. El resultat és una mescla de funk, rock i una mica de blues.

- Com entén la música Morgan?
L'entén com intentar aplicar les coses que hem après durant els anys a la feina que fem. La música és una manera de gaudir de la vida.

Més informació: 

Facebook de la banda Morgan. 

Concert de Morgan a Banyoles
Diumenge 2 de juliol, 18h
Claustre del Monestir de Sant Esteve

A

També et pot interessar