Surtdecasa Girona
,
31/03/2016
Música

Quines són les descobertes del Festival Strenes?

Repassem els noms emergents que actuaran a la nova edició del festival de música de Girona

Foto: 

CEDIDA
Dom La Nena / Maria Arnal i Marcel Bagés
El Festival Strenes de Girona s’encarrega cada any de fer la cerca d'aquells noms novells en voga i dels treballs que suscitaran més comentaris a curt i mitjà termini. En definitiva, la seva secció de Descobertes és un mirall dels talents emergents i del planter musical gironí i d'altres punts de la geografia catalana. Voleu saber quines són les propostes d'aquesta edició? Doncs, no us perdeu el llistat següent amb vídeos de les seves cançons més memorables!

1. Dom La Nena

Amb un cel·lo, un tambor, un sampler i una veu sensual, Dom ens transporta a diversos punts del planeta amb cançons hipnòtiques i singulars. Aquesta cantant -mig brasilera, mig argentina- és una descoberta a casa nostra, però el cert és que es tracta d’una artista internacional, coneguda en el circuit de cançó d’autor d’arreu del món. Us recomanem que escolteu les seves creacions, delicioses i amb un encant exòtic, que us impregnaran de la seva química única.

Concert: Dissabte 9 d’abril a les 20 h al Museu d’Art de Girona

2. Maria Arnal i Marcel Bagés

Els cants de batre i de treball, les nanes, els fandangos i les jotes, les músiques de tradició oral… La proposta del duo és rica i interessant, però, malauradament, desconeguda. No us perdeu l'encisadora barreja d’emoció, actitud i talent de Maria Arnal i Marcel Bagés a un concert únic a Girona.

Concert: Divendres 15 Abril a les 20 h al Museu d’Art de Girona

3. The Risas

The Risas és sinònim de show, de música per ballar, de coreografies, de festa inclusiva, de contacte i participació del i amb el públic. Aquesta banda d'estudiants santcugatencs ofereix una curiosa mescla entre el disco dels anys 70 I 80, el funk i el pop més tradicional. Al festival Strenes, presentaran el seu nou disc ‘Cucurelles’.

Concert: Divendres 15 Abril a les 23 h a La Mirona

4. Clara

Qui és Clara? És una periodista que escriu cançons, que pensa melodies i les canta, que explica històries. Podreu escoltar-la i emocionar-vos amb el seu pròxim concert al festival, on l’acompanyarà el compositor i pianista Marc Mas.

Concert: Diumenge 10 Abril a les 18 h als Jardins de la Mercè

5. Anaïs Vila

L’artista de Santpedor és una troballa molt dolça i entranyable. El seu disc ‘Entre els dits’ és un projecte íntim, sincer i personal que inclou dotze cançons que parlen d’amor, desamor, desig, amistat i expectatives de futur. Després de fer gira com a cantant de diversos grups de versions durant gairebé una dècada, ara podrem sentir-la en solitari a la nostra ciutat.

Concert: Diumenge 17 Abril a les 18 h als Jardins de la Mercè

6. XY

La cantant Laura Cruells i el violoncel·lista Marçal Ayats són XY, un singular duet de jazz, pop i bossanova que presenta el seu primer disc, ‘Equilibri’, al festival Strenes. El treball explora nous territoris i sonoritats i cerca l’equilibri entre el món jazz i el clàssic fins a trobar un punt d’entesa orgànic i elegant. Un grup que sentirem a parlar ben aviat!

Concert: Dijous 7 Abril a les 21 h al Cafè Context

7. Trau

Podríem dir que són un gran descobriment però, en realitat, Trau ja fa un parell d’anys que s’està guanyant l’estima de la crítica i del públic. Aquest quartet de pop-rock de Sant Boi de Llobregat ha aconseguit, a través d’un repertori de temes propis cantats en català i amb un so de pop psicodèlic dels seixanta, guanyar el concurs Sona 9 del 2014 i ser nomenats grup revelació de l’any 2015 segons la crítica dels premis Enderrock. Al concert del Strenes, ens presentaran el seu primer àlbum: Déu Vos Guard.

Concert: Diumenge 17 Abril a les 19:30 h als Jardins de la Mercè

També et pot interessar