Foto: 

CEDIDA
Cantants de Naturally 7

Sis motius per anar a veure el Girona A Cappella Festival

La cinquena edició del festival portarà el cant a cappella a la ciutat des del 7 fins al 15 de maig
Nina Pagès
,
29/04/2016
Música
La veu és un dels instruments més especials que existeixen. Amb ella, som capaços de crear música, generar sons, ritmes, melodies, harmonies i, sobretot, emoció. El pròxim 7 de maig podrem descobrir la seva màgia a la cinquena edició del Girona A Cappella, un festival internacional que, any rere any, ens presenta les millors propostes d'altres països i de casa nostra.

1. Un festival únic a l'Estat Espanyol
La música a cappella disposa d'un circuit de festivals arreu d'Europa i els Estats Units amb molta projecció i seguiment. Desgraciadament, ni al nostre país ni a l'Estat espanyol no existeix cap esdeveniment dedicat exclusivament a aquest gènere, excepte el Girona A Capella Festival. Per aquest motiu, és una de les portes dels millors artistes i formacions de cant a cappella al nostre territori.

  • imatge de control 1per1

 

2. Formacions de referència internacional
Cada any, diversos cors i formacions musicals de països d'arreu del món fan parada al festival. En aquesta edició, trobem propostes de gran qualitat com els Naturally 7, uns nord-americans que han trepitjat els escenaris més coneguts del món per reproduir qualsevol instrument a través de les seves veus, Alti & Basi, un quintet vocal italià que aquest gener va guanyar el prestigiós premi a la millor cançó a cappella dels Music Awards de Los Angeles, i The Junction, un grup dels Països Baixos capaç d'assolir harmonies jazzístiques, ritmes de hip hop esbojarrats, solos brillants i una intensa percussió amb la veu.

 

3. Mostrar el talent de casa
La representació catalana no podia faltar. Des d'actuacions de grups locals com el Cor de la Universitat de Girona+Girona Modern Voices i els palamosins Fusions, fins a propostes més mediàtiques com el Quartet Mèlt, guanyador de la tercera edició del programa televisiu Oh Happy Day de Tv3, el Barcelona Gospel Messengers, Yes de Music!, Cor Flumine i The Ministrels.

  • imatge de control 1per1

 

4. Tallers especialitzats
El festival brinda una oportunitat excel·lent als apassionats del cant per veure el treball d'artistes i, també, per aprendre tècniques i conceptes. Enguany, s'han organitzat dos tallers sobre diferents aspectes de la veu. Per una banda, 'els Tallers de la respiració de la Veu. Anatomia sensitiva i la seva relació amb l'expressió i el cant', organitzat per l'Espai Marfà i a càrrec de la infermera i musicoterapeuta Marta Marichal i el cantant Jordi Homs, i el 'Veus el ritme?', organitzat per l'Escola de Música Moderna de Girona i realitzat per la directora del conegut cor OL'Green, Michèlle Alderete.

 

5. Coproduccions d'alta qualitat
Per primera vegada, el festival A Cappella ha presentat una coproducció amb el centre d'arts escèniques El Canal de Salt. 'PlavsWelles, un musical diferent' és un espectacle que combina música i teatre per parlar de la trobada entre l'escriptor gironí Josep Pla i el cineasta Orson Wells fa 50 anys a l'hotel Gavina de S'Agaró. Es tracta d'un text de Pere Solés interpretat per Quim Lecina i Jordi Coromina, i amb la música de Les Anxovetes i The Hanfris Quartet.

 

6. Propostes a l'abast de tothom
Des de fa cinc edicions, la majoria dels concerts que es presenten a Girona A Capella Festival són gratuïts i per a tots els públics. Només hi ha una petita part de pagament, normalment els artistes de renom internacional que actuen a l'Auditori o altres sales de la ciutat.

A

També et pot interessar