Foto: 

CEDIDA

Un Pati Cultural de música, flors i aquarel·les

La Diputació de Girona i el Conservatori de Música Isaac Albéniz organitzen una nova edició del cicle de concerts
Surtdecasa Girona
,
03/05/2016
Música
Arriba Temps de Flors i les creacions florals brollen de cada racó de la ciutat, infestant-la de màgia, colors i creativitat. Una de les propostes més interessants durant aquests dies és el Pati Cultural, un oasi musical enmig del brunzit i trànsit de visitants que ens permet descobrir la música del Conservatori de Música Isaac Albéniz.

Coorganitzat amb la Diputació de Girona, el cicle omplirà el claustre de la institució de música, flors i una exposició col·lectiva d'aquarel·les els dies 7, 8, 9, 10, 12, 14 i 15 de maig en horari de 12 h del migdia i 19 h del vespre. Des de fa cinc anys, el Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona fusiona aquests elements en una sèrie de concerts gratuïts a fi de promoure les formacions musicals que han nascut a redós del Conservatori i donar-los cobertura. Voleu saber quines són les propostes d'aquesta nova edició?

 

  • imatge de control 1per1

Terra Endins
30 anys de trajectòria avalen la coneguda reputació del grup gironí Terra Endins. Per primera vegada, van participar en la 8a Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell, i des de llavors, aquesta formació de veus masculines, guitarres i contrabaix ha portat les sardanes, havaneres i cançons populars arreu de Catalunya, Cuba, Suïssa, Holanda, Madrid, el País Basc i el País Valencià. Podrem escoltar-la el pròxim dissabte 7 de maig a les 19 h.

 

 

Cor Jove del Conservatori
Des de peces clàssiques fins a d'altres més actuals. El Cor Jove del Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona no es conforma amb un sol estil. Va néixer fa relativament poc, el curs del 2013-2014, com un espai formatiu per conèixer un repertori variat i versàtil. Dirigit pel sotsdirector de l'Orfeó Català, Pablo Larraz, està format principalment per veus femenines, i actuarà al Pati Cultural el dilluns 9 de maig a les 19 h.

 

 

Cobla del Conservatori
Proveir els alumnes dels mecanismes necessaris per facilitar-los l'aprenentatge professional d'un instrument de cobla. Aquest era l'objectiu principal que es va marcar l'Escola de Cobla fa vuit anys, i continua amb la mateixa filosofia. El Pati Cultural serà l'escenari de la seva pròxima actuació, de la mà del director Francesc Cassú, que tindrà lloc el 10 de maig a les 19 h.

 

 

Orquestra de Guitarres del Conservatori
Un conjunt de guitarres, dirigides per Roger Tapias, ompliran de música el claustre de la Diputació de Girona el pròxim dijous 12 de maig, a partir de les 19 h. Estem parlant de l'Orquestra de Guitarres del Conservatori, una formació que participa en nombrosos intercanvis amb escoles i conservatoris d'arreu de l'Estat i d'Europa i que porta a terme una important activitat pedagògica i concertística.

 

 

Escola Coral del Conservatori i Escola Municipal de Música Josep Carbó 
Jorgelina Giordano i Neus Cuberta seran les encarregades de dirigir una de les notes vocals del Pati Cultural. El pròxim 14 de maig, els gironins i gironines podrem escoltar el repertori de l'Escola Coral del Conservatori, un espai de formació artística amb projectes musicals desafiadors, i l'Escola de Música Josep Carbó de Santa Coloma de Farners, que participa amb les corals Picaveu i dTUaTO.

 

 

Banda del Conservatori
El Conservatori de Girona compta amb un nou projecte de bandes des de fa un parell de cursos. L'objectiu és que els alumnes d'instruments de vent de fusta i de metall o de percussió formin part d'una banda ja des que s'inicien en l'estudi de l'instrument, a sis anys. D'aquesta manera, incorporen al grup tot allò que aprenen sobre el llenguatge musical i a les classes individuals d'instrument. En aquesta actuació al Pati Cultural del diumenge 15, hi participaran les bandes juvenils i de grau professional, a més de la Big Band, sota la direcció de Dani Gallostra i Lluís Caballeria.

 

Orquestres de corda de grau professional i Grup de Vent Simfònic del Conservatori
Els dos grups del Conservatori s'uneixen per fer intercanvis amb altres centres i, també, realitzar actuacions com la del Pati Cultural. Seguint la batuta de Lluís Caballeria i Alfred Cots, oferiran un concert conjunt el dia 8 de maig a partir de les 12h. 

 

Exposició 'Transparències'
L'Agrupació d'Amics de l'Aquarel·la de Girona i Comarques han elaborat una exposició col·lectiva d'aquarel·les per exposar al Pati Cultural. Durant el cicle, podrem descobrir les obres dels artistes Albert Pujol, Alfons Jiménez, Àngel Cardelús, Dolors Bolaños, Gemma R. Goday, Jesús de la Cruz, Joan Lara, Joan F. Lindner, Joan Riu, Jordi Beringues, Josefina Sors, Josep M. Abulí, Josep Deusedes, Juan Toledo, Lluïsa Cahué, Maria Navarro, Manel Sánchez, Montse Carreras, Pere Carmaniu i Salvador Castellà.
 

A

També et pot interessar