Jump to navigation
1. Can Cassoletes, PontósSituat al municipi altempordanès de Pontós, Can Cassoletes és un acollidor restaurant familiar que proposa una cuina tradicional però moderna. Adscrita al moviment Slow Food, a Can Cassoletes es reivindica el saber menjar, assaborint de cada àpat i posant en valor el producte de proximitat ecològic. Algunes de les seves especialitats són els peus de porc ecològics de la Garrotxa amb gambes, el xai lletó de raça ripollesa de Siurana, galta de vedella de Sant Esteve de Guialbes amb garnatxa de l'empordà o el magret d'ànec de Bescanó amb salsa de xocolata. Però essent un restaurant Km0, no hi podía faltar el calçot de la terra. Sens dubte un dels indrets més idonis per tastar el calçot empordanès.** Actualment, no podem confirmar que aquesta informació estigui vigent.
2. Restaurant La Vinya, GarriguellaGarriguella és un dels epicentres hostalers i vinícoles de l’Empordà norteny. Entre la variada oferta de restaurants hi trobem La Vinya, un restaurant especialitzat en cuina catalana (platillos, peus de porc, cargols a la llauna…) i carn a la brasa (vedella de Girona, però també el famós entrecot d’angus de Nebraska). I evidentment, no podien faltar els calçots. Al seu web ja han anunciat que s’obre la veda, així que ja sabeu. A més a més, La Vinya compta amb una zona d’activitats per a la mainada: zona de jocs, granja amb cabres, conills, ponis i cavalls per fer passejades o circuit de quads.> Més informació
3. La Masia, ForallacMés de 60 anys de bagatge hostaler aval·len al restaurant La Masia de Forallac. Un emblema de la cuina empordanesa enmig de la plana que ofereix als seus comensals una experiència que transcendeix del plat. La Masia combina la tradició culinària amb una atmosfera única impregnada d’història i el saber fer entre fogons. Un clàssic empordanès on degustar-hi els productes d’arrel: arròs de Pals, gambes de Palamós, senglar i perdiu brassejats amb carbó d’Alzina... i per descomptat, els calçots. I és que La Masia pot presumir de ser un dels primers restaurants en servir la nostrada ceba a la província de Girona. Garantia d’èxit.> Més informació
4. El Trull d’en Francesc, Boadella i Les EscaulesI d’un clàssic del Baix Empordà a un clàssic de l’Alt. És probable que no hi hagi cap altempordanès al món que no hagi menjat alguna vegada a El Trull d’en Francesc, un antic molí d'oli del segle XVII reformat el 1990 per reeixir en un referent de la cuina empordanesa, de camí al municipi de Boadella i Les Escaules. Un restaurant que reprodueix l’abecé dels clàssics sense renunciar a l’essència pròpia: cuina elaborada amb productes de la terra i tradició casolana, en un entorn realment inimitable. El restaurant disposa d’una terrassa oberta davant del riu la Muga, un lloc privilegiat per endur-se un calçot banyat de romesco a la boca. Perquè a l’hora de fer calçotada, l’on també importa.> Més informació
5. Can Xerta, Santa Cristina d’AroI tornem a baixar. Can Xerta és un restaurant situat al cor de la Costa Brava, a Santa Cristina d’Aro, i el seu principal valor culinari és que es dedica a la cuina de mercat, o el que és el mateix, producte Km0i filosofia Slow Food, amb espai per la cuina celíaca: a Surtdecasa, combinació guanyadora. A Can Xerta són especialistes en cuina de temporada. Un dels plats amb més anomenada del restaurant són els cargols, però arribada l’època la carta de Can Xerta també s’empolaina per oferir les seves calçotades. Amb el garant d’oferir productes de qualitat conreats a l’Empordà, Can Xerta es postula com un dels millors restaurants on fer taula davant d’una safata de calçots i un bol de salsa romesco.> Més informació
6. El Racó de Castelló, Castelló d’EmpúriesUna calçotada és molt més que menjar calçots. És reunir-se amb la família i els amics al voltant d’una taula, passar-ho bé i sentir-s’hi com a casa. Situat al bell mig del nucli medieval de Castelló d’Empúries, a El Racó de Castelló saben com aconseguir-ho i d’una manera ben econòmica. El seu secret? El seu deliciós romesco casolà. Si de primer t’atipes de calçots generosament banyats en la seva salsa, pots acabar-ho d’adobar amb una gran varietat de segons plats: Graellada de carns, Entrecot de Girona, Llobarro al forn o Broqueta estil Racó. Els plats de El Racó de Castelló tenen un toc deliciosament mediterrani, sempre adaptant-se a la cuina de mercat marcada per la temporada. Una opció exquisida i ben apta per a totes les butxaques!> Més informació
7. Restaurant La Sinia, VilabertranDes de 2005 la vila altempordanesa de Vilabetran compta amb un restaurant de referència: La Sinia. Entre les seves especialitats hi trobem la carn de qualitat i de Km0, com ara el xai de bestiar de l’Albera o la vedella de l’Empordà. També hi podreu trobar plats típics de la cuina catalana i que ja s’han convertit en motiu de pelegrinatge arreu de la província, com els cargols o l’espatlla de xai a la brasa. I en aquest ventall també hi trobem, esclar, el producte de temporada com la carxofa o els calçots. A tocar del complex monumental del Monasteri de Santa Maria de Vilabertran, un dels patrimoni arquitectònics més impressionants del país, fer una calçotada de la Sinia esdevé en una experiència única.> Més informació