Foto: 

Surtdecasa

On anem de calçotada?

Els millors espais del Penedès on gaudir d’una calçotada
Surtdecasa Penedès
,
03/02/2019
Menjar i beure
Són molts els restaurants que en aquesta època de l’any tenen com a protagonistes de les seves cartes els calçots. De fet, no cal anar a Valls per a gaudir d’una bona calçotada, aquí tenim molts bons restaurants que les fan delicioses. És que el Penedès també és terra de cultiu de calçot (sobretot al Baix Penedès)! Així doncs, si l’any passat us vam convidar a què descobríssiu espais a l’aire lliure on fer calçotades, aquest any us hem seleccionat els millors restaurants del Penedès on gaudir de calçotades.


1. Grup Cal Jafra
Grup Cal Jafra són 7 cases rurals repartides pel Penedès amb capacitat de 4 a 30 persones. Fer una calçotada en alguna de les cases és una magnífica manera d'arrodonir una estada al Penedès perquè en permet gaudir de productes de proximitat: calçots de pagesos de l'Arboç, la carn del Pla de Manlleu, el vi de la Cooperativa de Sant Jaume dels Domenys i l'oli de la Cooperativa de Llorenç. Totes les cases compten amb pati o jardí i barbacoa equipada. Pots escollir fer-te-la tu mateix, amb el paquet calçotada que et proporcionen a Cal Jafra; o bé, si no tens ganes de gaire feina, s’encarreguen de portar-te un cuiner i un cambrer. Tot un servei de restaurant però per gaudir-ne a casa.  
> Més informació

 

  • imatge de control 1per1


2. Restaurant El Gat Blau
El Gat Blau és un dels clàssics restaurants de calçotades al Penedès, amb un menú que l’Olga Guasch, l’ànima del Gat Blau, anomena “Calçotada de Ciutat”. De fet, a més dels tradicionals calçots de cultiu orgànic, també podeu escollir per una reinterpretació moderna dels calçots (lassanya de calçots) o per xató de Vilafranca. De segon plat, també tres a escollir: graellada de carns amb escalivada i seques, bacallà fresc confitat al wok de verdures o cuixa de gall del Penedès farcida de calçots. I clar, no hi falta el vi del Penedès, el pa torrat i l’allioli; així com les postres! Per 28 euros, es tracta d’una molt bona opció per gaudir d’una calçotada al bell mig de Vilafranca.  
> Més informació

 


3. Restaurant Xaloquell
A pocs metres del passeig marítim de Sant Salvador, el Xaloquell ofereix calçotades fins a principis d’abril (o fins que el temps i la terra donin bons calçots dolços i tendres, és clar!). Tant és si hi aneu en grup (disposen d’un saló privat per a 30/35 persones), com si els calçots us vénen de gust en solitari, en parella o per compartir en petit comitè! El menú de calçotada (36,50 euros + iva) inclou calçots “de l’hort del tiet Pau” a la brasa amb carxofes i salsa de romesco i un tastet de calçots arrebossats; xai a la brasa, botifarra amb mongetes i pa de vidre amb tomàquet, o bacallà a la llauna o entrecot de vedella. I, per arrodonir-ho, crema catalana, pinya natural especiada amb gelat de coco, taronja amb mel i gelat de vainilla, o postres de músic amb vi dolç. Cafè, vi del Penedès, cava Brut Nature i aigua! I si no tots voleu calçotada, us recomanem les xatonades que durant aquesta època fan també al Xaloquell. I si el que voleu és gaudir dels calçots a casa però no teniu espai per fer un bon foc, també podeu encarregar-los per emportar! Òbviament, assegureu-vos i truqueu abans per reservar!
> Més informació

 


4. Hotel Restaurant Sol i Vi
Tot un clàssic de qualsevol tipus de celebració, l’Hotel Restaurant Sol i Vi gaudeix d’un entorn cent per cent penedesenc i unes vistes privilegiades marcades pel paisatge ordenat de la vinya i la presència imponent de les muntanyes de Montserrat. És un lloc on ho hi ha de tot, parc infantil, botiga de productes autòctons, aparcament ampli… Amb el menú de calçotada que ens ofereixen començarem amb els calçots amb romesco i pa torrat amb tomacons i all, continuarem amb la brasa: graellada de carns, botifarra, xai i cansalada viada, carxofes i mongetes seques amb allioli. Les postres seguiran la tònica tradicional: crema catalana i carquinyolis. Tot regat amb aigües minerals, vins del Penedès i cava brut nature i per un preu de 35 euros més IVA. El lema de la temporada de calçots per a l’Evarist, el responsable del restaurant, és que “els calçots en família o amb els amics són una bona excusa per gaudir del Sol i Vi”.
> Més informació

 


5. Celler J.Miquel Jané, Masia Cal Costas
Enmig de vinyes i boscos, al cor de l’Alt Penedès, el restaurant del celler J.Miquel Jané ofereix una experiència gastronòmica en plena natura, en un ambient relaxat i distès. Menú de brasa i calçotades cuinades a l’aire lliure, amb sarments i ceps de les seves vinyes velles i productes de màxima qualitat, de temporada i de proximitat. A més, adapten els menús per a persones vegetarianes i celíaques. Obren tots els caps de setmana i, si sou un grup, podeu reservar també entre setmana. Per gaudir d’un dia rodó, aneu-hi d’hora, a les 11h organitzen visites: un passeig entre vinyes, descobrir l’art de l’elaboració del vi entre premses i bótes al celler i un tast dels seus vins. I si hi porteu amics turistes, tranquils, que fan visites en castellà, anglès, francès, alemany, italià, rus, xinès, japonès i polonès, i ho podeu completar amb una excursió en bicicleta, 4x4 o segways.
> Més informació

 


6. Cal Pep
Cal Pep és un d’aquells indrets que sorprèn (i en positiu, és clar!). Cada dia tenen menú, a 9’30 euros i són especialistes en cuina tradicional i en acollir petits esdeveniments, ja siguin aniversaris, comunions, comiats de solters, sopars de grup, i com no, calçotades! Cada dissabte i, si truqueu també el diumenge, podeu gaudir d’un menú de calçotada ben complert! A la sala interior hi caben fins a 45 persones i a la terrassa una seixantena, amb preus a l’abast de tothom.
> Més informació

A

També et pot interessar