Foto: 

Surtdecasa
El Penedès disposa de moltes àrees recreatives

Les calçotades de tota la vida... a l'aire lliure!

Et proposem els 10 millors indrets per fer calçotades al Penedès
Gemma Urgell
,
10/03/2021
Entorn
Els calçots es couen amb flama i l’època de calçotades va molt vinculada a l’època de poda de les vinyes, quan s’eliminen els sarments dels ceps, una llenya ideal per coure els calçots. Però, per aquells que no tinguin vinya per fer els calçots, hem fet un treball de camp per descobrir espais al Penedès on poder gaudir d’una calçotada a l’aire lliure com les de tota la vida.

1. La Font de la Mina de Font-rubí
La Font de la Mina està situada al Parc de la Mina, davant del barri de Can Rovireta de Font-rubí. Compta amb un espai amb gronxadors i un parc arbrat amb un circuit gimnàstic (ideal per fer exercici i pair els calçots). Té taules i bancs. La barbacoa és d’ús lliure sota comanda (cal enviar e-mail a fonrtubi@diba.es i recollir les claus a l’Ajuntament). El carbó i la llenya s’ha de portar de casa.

 

  • imatge de control 1per1

2. Espai Muntanya de Sant Jaume de Vilafranca
Situat en una àrea natural propera a la ciutat de Vilafranca amb plantes culinàries, medicinals, un hort ecològic i fruiters, així com els típics bancals de secà de la zona. El lloguer d’una barbacoa és de 3 euros i el d’una taula, 3 euros més. La llenya la podeu comprar allà mateix i disposa d’un bar.

 

3. Les Dous de Torrelles de Foix
Un espai molt especial del Penedès, amb un salt d’aigua, una petita presa i una renglera de fonts que no paren de rajar. Ideal per remullar els peus i fins i tot fer un bany. Per encendre barbacoes cal permís de l’Ajuntament i el preu és d’1 euro per persona. També es lloguen cadires i taules i disposa d’un bar. Recomanem que feu una passejada des de Torrelles fins a Les Dous, on veureu els horts del poble.

 

4. Pla de la Creu d’Olesa de Bonesvalls
Un espai enorme amb 80 barbacoes, 100 taules i fins i tot un camp de futbol, bàsquet i petanca. Si et fa mandra portar eines, et poden llogar graelles, pinces i porrons. Un bon lloc des d’on iniciar l’ascens a dos cims: el Montau i el Puig de la Mola. El preu és de 10 euros per cotxe i inclou un feix de llenya. Hi ha servei de bar.

 

5. Fondo del Mata del Vendrell
Antigament era un abocador de runa, restaurat l’any 2002, però no ho dirieu pas perquè hi trobareu dos estanys petits amb ànecs i tot, i diversos senders per passejar. També hi ha els horts socials municipals. La zona està equipada amb taules, bancs i barbacoes (només es pot utilitzar carbó, que es pot comprar allà mateix). El preu per fer ús de la barbacoa, una taula i els bancs és de 10,5 euros. Per reserves, a l’Ajuntament del Vendrell.

 

6. Tomoví d’Albinyana         
Finca situada a Albinyana però que pertany a l’Ajuntament del Vendrell. La importància de Tomoví rau en què l’aigua dels seus pous nodreix el municipi del Vendrell. Es pot fer ús de llenya i de carbó, que podeu comprar allà mateix, i el preu per llogar una barbacoa, taula i bancs és de 10,50. Per reserves, a l’Ajuntament del Vendrell.

 

7. Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú
Aquesta preciosa masia del Garraf que, a més de ser reconeguda com a Bé Cultural d’Interés Nacional i alberga el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes compta amb una zona de pícnic situada dins d’un bosquet. Tot un equipament cultural que els calçotaires poden aprofitar per visitar. Els serveis de barbacoes i taules són gratuïts.

 


8. Can Torrents de Gelida
Entre revolts a la carretera de Sant Sadurní a Gelida trobem aquest espai que també disposa d’un bar i, si et fa mandra fer els calçots i el foc, et fan ells la feina i fins i tot et poden vendre els calçots. El cost per llogar una taula és de 4 euros.

 

9. La Muntanyeta d’Olèrdola
En aquesta zona, a més de coure els calçots i la carn, us hi podeu quedar a dormir perquè també tenen espai d’acampada. Compta amb dues zones de pícnic amb taules i bancs. El preu de les barbacoes és de 15 euros i per acampar, 2,5 euros per tenda més una fiança de 100 euros. Per reservar, heu de contactar amb l’Ajuntament.

 

10. Al peu de l’Església de Sant Miquel al Montmell
Un indret perfecte per gaudir d’una jornada gastronòmica precedida (o no) d’una caminada fins a la Talaia del Montmell i gaudir d’unes vistes espectaculars del Penedès. Està condicionada amb barbacoes i també s’hi pot fer acampada. Només cal sol·licitar-ho a l’Ajuntament del Montmell i és gratuït.

Més informació: 

Trobareu més informació als Ajuntaments que gestionen aquestes àrees recreatives, així com a Enoturisme Penedès. 

A

També et pot interessar