Jump to navigation
Però no només de la tradició viuen aquestes jornades, sinó que reinterpretar-la té una gran importància. “Hem après a mirar de lluny la proximitat. I això ens ha permès assentar les bases que ens permetran treure pit”, explica Queco Martínez. I és que per molt que això dels productes de la terra pugui semblar tradicional el públic que va poder assistir a la presentació a la Casa Alegre de Sagrera va tenir l'oportunitat de comprovar que no té perquè ser així. Alguns dels restaurants que han participat a diverses de les edicions van oferir la possibilitat de tastar, per exemple, sorra de ceps, escuma de tòfona, canelons de bolets. I és que des del gremi d'hostaleria tenen clar que la clau avui en dia és la innovació. I ho podreu comprovar si tasteu els plats de la trentena de restaurants implicats en les jornades.
Les matèries primes, però, també són importants. I les jornades gastronòmiques inclouran, un any més la Fira del Bolet, que se celebrarà al barri de Sant Pere el proper dia 8 de novembre on hi hauran des de tallers sobre micologia, activitats pels més petits i també concursos de cuina. A més a més, al llarg del mes es faran sortides a la muntanya per conèixer millor el patrimoni natural que ens envolta. Dubtem que cap boletaire reveli els seus secrets més ben guardats però podreu fer un primer pas per animar-vos a caçar-ne vosaltres. Mentre no els trobeu, però, podeu consultar tota la programació d'activitats culturals i els restaurants que ofereixen plats especials al següent enllaç. Si encar no heu descobert on s'amaguen els bolets del Vallès aquesta és la vostra oportunitat per tastar-los!