Foto: 

Ajuntament de Terrassa
El bolet serà protagonista a Sant Pere el 8 de novembre

Tradició i modernitat es troben a les Jornades de la Caça i el Bolet

La cuina de tardor serà protagonista a Terrassa durant el mes de novembre
Anna Brullet
,
29/10/2014
Menjar i beure
Les Jornades Gastronòmiques de la Caça i el Bolet, que se celebraran a Terrassa del 31 d'octubre al 31 de novembre arriben aquest any a la dissetena edició havent-se convertit en una cita clàssica de la cuina de tardor a la ciutat. Tal com va explicar la regidora de Turisme, Teresa Casals, l'objectiu a l'hora de crear aquestes jornades va ser donar valor a la història i el territori amb elements que en formen part i el caracteritzen com el bosc, la muntanya, els bolets i la caça. “La cuina no és només menjar ni només negoci, és alguna cosa més”, va dir Casals. I, en aquest sentit el Vicepresident del Gremi d'Hostaleria, Queco Martínez, ca parlar de la importància dels productes del territori: “no venem fum, venem la terra que tenim al Vallès”.
“Hem après a mirar de lluny la proximitat. I això ens ha permès assentar les bases que ens permetran treure pit”,

Però no només de la tradició viuen aquestes jornades, sinó que reinterpretar-la té una gran importància. “Hem après a mirar de lluny la proximitat. I això ens ha permès assentar les bases que ens permetran treure pit”, explica Queco Martínez. I és que per molt que això dels productes de la terra pugui semblar tradicional el públic que va poder assistir a la presentació a la Casa Alegre de Sagrera va tenir l'oportunitat de comprovar que no té perquè ser així. Alguns dels restaurants que han participat a diverses de les edicions van oferir la possibilitat de tastar, per exemple, sorra de ceps, escuma de tòfona, canelons de bolets. I és que des del gremi d'hostaleria tenen clar que la clau avui en dia és la innovació. I ho podreu comprovar si tasteu els plats de la trentena de restaurants implicats en les jornades.

Les matèries primes, però, també són importants. I les jornades gastronòmiques inclouran, un any més la Fira del Bolet, que se celebrarà al barri de Sant Pere el proper dia 8 de novembre on hi hauran des de tallers sobre micologia, activitats pels més petits i també concursos de cuina. A més a més, al llarg del mes es faran sortides a la muntanya per conèixer millor el patrimoni natural que ens envolta. Dubtem que cap boletaire reveli els seus secrets més ben guardats però podreu fer un primer pas per animar-vos a caçar-ne vosaltres. Mentre no els trobeu, però, podeu consultar tota la programació d'activitats culturals i els restaurants que ofereixen plats especials al següent enllaç. Si encar no heu descobert on s'amaguen els bolets del Vallès aquesta és la vostra oportunitat per tastar-los!

A

També et pot interessar