Espectacles
,
2021
Divendres 5 de novembre, 18h
CC La Sagrera "La Barraca"
Barcelona

Teatre 'El silenci dels telers'

En el marc de la 10a edició del Barcelona Districte Cultural, teatre 'El silenci dels telers', una obra creada a partir del llibre d'Assumpta Montellà, on recull testimonis reals de diferents generacions de dones que van viure i treballar a colònies tèxtils.

Elles van ser el motor de la indústria catalana i les que van fer créixer aquest patrimoni que tenim a les comarques d'interior, les colònies industrials. Uns microcosmos que guarden, amb les seves històries, la memòria de tot un segle.

Les dues actrius protagonistes de l'obra, la Maria Casellas i l'Andrea Portella, dónen veu a aquestes dones, algunes més favorables a la vida de la colònia que altres.

Sinopsi: 

La Pilar i la Carme van viure i treballar tota la vida en una de les colònies tèxtils que van florir, a finals del segle XIX, a les ribes dels nostres rius. Tot i que les colònies van anar tancant a partir de la dècada dels 80 del segle passat, la Pilar i la Carme, d'alguna manera, encara són allà.

Amb elles, reviurem el dia a dia d'aquest món en miniatura que eren les colònies, tot resseguint els més de cent anys d'història que van transcórrer mentre encara funcionaven.

Preu: 

Entrada gratuïta

Inscripcions: 

Cal fer reserva prèvia aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Idea original: Maria Casellas
Direcció: Ferran Utzet
Dramatúrgia: Anna Maria Ricart
Actrius: Maria Casellas i Andrea Portella
Producció executiva i comunicació: Maria Casellas i EMERGÈNcies

Organitza: 

Institut de Cultura de Barcelona - Ajuntament de Barcelona

Més informació: