Foto: 

cedida
Cartell publicitari del Festival. Disseny: Paula Bonet

Quinze anys de poesia. Cada cop més propera.

El 15è Festival de Poesia Nacional arriba a Sant Cugat
Surtdecasa Vallès Occidental
,
14/10/2015
Llibres
El certamen més literari del Vallès, que enguany celebra la seva quinzena edició del 18 al 25 d'ocubre, va néixer entorn a la Nit de poesia, que ha estat dirigida des dels seus inicis per figures capdavanteres del teatre català, així com escriptors, coreògrafs o músics. Un Festival que agrada a veterans i a principiants en el seu camp, als enamorats de la poesia i als seus esporàdics lectors. I és que els quinze anys de vida d'aquest esdeveniment no són cosa de l'atzar i, de tant en tant, és ben cert afirmar que hi ha versos que mouen muntanyes.

El Festival, que des de l'any 2000, se celebra durant més d'una setmana, compta amb diverses activitats que se celebren tant al Teatre-Auditori de Sant Cugat com a les llibreries, biblioteques, galeries, escoles, centres cívics, places i carrers. Després d’aquests anys, l’esdeveniment ha arribat a integrar-se en el teixit cultural de la ciutat, mantenint alhora la seva condició de festival nacional de poesia catalana.

Així mateix, també ha volgut retre homenatge, en diverses edicions, als anomenats poetes d’honor. A Màrius Sampere, a Montserrat Abelló, a Josep Palau i Fabre, a Feliu Formosa o a Joan Margarit. L’any passat es va dedicar a Joan Vinyoli, coincidint amb el centenari del naixement del poeta. També va ser el mateix any quan es va considerar adient incorporar l’atribut de 'nacional' al festival, per ser fidel als seus orígens, amb una voluntat de representar tota la producció i vitalitat poètica del país.

Aquest 2015, i amb motiu de la celebració del quinzè aniversari del Festival, s'ha convocat per primera vegada un concurs obert per obrir l'organització de la Nit de poesia a poetes i gestors culturals, que enriqueixin amb les seves aportacions la celebració de la vetllada més rellevant del certamen. Aquest cop, el festival està dedicat als personatges més significatius de la poesia catalana, fent un recorregut per diferents generacions, estils i tendències.

Enguany, podrem trobar poetes com Màrius Sampere, Joan Margarit o Feliu Formosa. Lectures amb Mercè Arànega, Marta Pessarrodona o Octavi Intente. Escoltarem la veu de Maria del Mar Bonet o Mirna Vilasís, la guitarra de Borja Penalba i les lletres de la cantautora Meritxell Gené. I, per primera vegada, podrem gaudir d'un slam de poesia: una competició poètica oberta a tothom que hi vulgui participar.

Espectacles clown, teatre i exposicions. Un munt de versos i múltiples sons en aquest cant a les lletres.

Us atreviu a unir-vos a la gran coral? Enguany, totes les veus hi són benvingudes!

A

També et pot interessar