Anna Vila
,
15/11/2018
Música

Collbató ressona en honor a Amadeu Vives

Del 16 al 18 de novembre, el municipi del Baix Llobregat s’omple de música amb la 3a edició del Festival de Músiques Amadeu Vives
Amadeu Vives

Foto: 

Cedida
Un any més, Collbató vol retre homenatge a un dels seus fills predilectes, el compositor i escriptor català, Amadeu Vives. Enguany, ja en serà la tercera edició i s’hi veuran reflectits més gèneres musicals que mai. S’hi sentiran les notes de joves promeses, però també d’altres ja consolidades, com les de la cap de cartell del festival, Maria del Mar Bonet.

Amadeu Vives i Roig (Collbató, 1871 - Madrid, 1932), va ser un compositor i escriptor, conegut per la seva obra lírica, destancant les sarsueles 'Doña Francisquita' i 'Bohemios', considerades com unes de les cimeres del gènere. Nascut a Collbató, la seva vida es va desenvolupar entre Barcelona i Madrid, on va gaudir en ambdues ciutats, de fama i veneració. Va ser una persona de gran inquietud intel·lectual, va exercir de mecenes, periodista i empresari cultural, i també va fundar l'any 1891 l'Orfeó Català, juntament amb Lluís Millet.

L’obra i esperit d’Amadeu Vives reviurà en mans dels collbatonins amb un ventall divers d’activitats, des d’una conferència a concerts de proximitat i cantates d’estudiants de primària. Tot començarà aquest divendres a les 17h, amb ‘La cançó més bonica del món’, una cantata a càrrec dels més petits del festival, els alumnes de 4t de primària de les escoles La Salut i Mansuet. A continuació, es passarà al Casal de Cultura on tindrà lloc la inauguració oficial del festival amb la conferència ‘Amadeu Vives: passió per la música, passió per la pàtria’. El col·loqui anirà a càrrec de Francesc Cortès i Mir, professor de musicologia de la UAB. El primer dia del festival clourà amb el Concert Ballaveu, on predominarà la cançó tradicional, tant en percussió, guitarra i veu.

Maria del Mar Bonet a l’Havana, el maig del 2016. Fotografia: Juan Miguel Morales

La cantant mallorquina Maria del Mar Bonet celebra els 50 anys als escenaris i Collbató l’acompanyarà amb un concert de proximitat, juntament amb Dani Espasa, al Casinet. L’actuació serà gratuïta, però a l’entrada del concert, es demanarà una aportació solidària d’1€ per a la Marató de TV3. El diumenge serà el torn de la música clàssica amb un debat musical entre Beethoven i Mozart, a l’Església de Sant Corneli. Ara comença el compte enrere per recuperar i recordar la figura d’un mestre del món cultural i musical de finals del s.XIX i principis del s.XX.
 

També et pot interessar