Arts
,
2015
Dissabte 14 de novembre, 20 h
Antiga Audiència
Tarragona

No One's Child (Programa 15!)

El REC celebra el seu 15è aniversari, i per aquest motiu han volgut tenir alguns dels autors que han passat pel Festival al llarg d’aquests anys, i que avui dia són ja noms consolidats dins del nostre panorama cinematogràfic. 

NO ONE’S CHILD, de Vuk Rsumovic
Dissabte 14 de novembre | 20 h | Antiga Audiència | Preu: 5€
AMB LA PRESÈNCIA DEL PRODUCTOR, MIROSLAV MOGOROVIC

La primavera de 1988 un nen salvatge és trobat a les profundes muntanyes bosnianes, vivint entre els animals. Anomenat Haris, l’envien a un orfenat a Belgrad. Després d’unes infructuoses lliçons, es fa amic de Zika, un noi carismàtic, que el protegeix dels abusadors. Mica en mica, comença a pronunciar les seves primeres paraules. Tot i que s’inicia com un altra història de nen salvatge i pigmallion, amb Truffaut com a referent, el film creix a mesura que ho fa la metàfora amb la història de Iugoslàvia i de tot el continent. Duent les grans preguntes cap un altre prisma: que ens fa humans, que ens fa bèsties, el contrast entre natura i civilització. En aquest punt ja estarem enganxats a la sort d’aquest noi perdut. 

Una de les pel·lícules preferides del projecte OFF THE WALL a tot el món, al REC es va fer amb el Premi del Públic, després de rebre el màxim guardó a la Settimana della Critica de Venècia. Ara ens torna a visitar de la mà del projecte PER ESTRENAR de la Federació Catalana de Cineclubs, on el REC hi col·labora. La pel·lícula girarà per diverses ciutats catalanes, inclosa la Filmoteca de Catalunya, amb la visita del productor del film, Miroslav Mogorovic.